Legenda umjesto Jose Mourinha: Hoće li Manchester United brzo riješiti pitanje trenera?

Foto: Snimka zaslona

Legendarni napadač Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer (45) najveći je favorit za preuzimanje dužnosti menadžera kluba s Old Trafforda do kraja ove sezone, objavila je agencija Reuters pozivajući se na izvor iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solskjaer je za Manchester United igrao od 1996. do 2007. godine te je u 235 nastupa postigao 91 gol, od kojih je najznačajniji onaj pobjednički u finalu Lige prvaka 1999. godine protiv Bayerna. Nakon igračke karijere je tri godine vodio rezervnu momčad Manchester Uniteda da bi od 2011. do 2014. bio trener Moldea s kojim je osvojio dva naslova prvaka Norveške, a nakon kratkog boravka u Cardiff Cityju, prije tri je godine ponovno sjeo na klupu Moldea.

Uz Solskjaera kao kandidat za privremenog menadžera Uniteda spominje se još jedan bivši igrač i pomoćni trener kluba Mike Phelan (56). On je za United nastupao od 1989. do 1994. godine, a zatim je 14 godina bio u stručnom stožeru kluba.

Ranije u utorak Manchester United uručio je otkaz Joseu Mourinhu zbog serije loših rezultata koja je kulminirala 1-3 porazom od Liverpoola u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.