Legendarni bivši njemački nogometaš: ‘Erling Haaland još uvijek nije igrač svjetske klase’

epa09026652 Erling Haaland of Dortmund celebrates after scoring the 2-0 lead during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and Borussia Dortmund in Gelsenkirchen, Germany, 20 February 2021. EPA/Lars Baron / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Napadač Borussije Dortmund Erling Haaland ima tek 21 jednu godinu a mnogi ga smatraju jednim od najboljih igrača svijeta, najskupljim svakako. No ne misle svi tako, ima i onih koji tvrde kako Haaland nije igrač najveće svjetske klase. Jedan od njih je i bivši njemački obrambeni igrač Jurgen Kohler, koji je inače i bivši igrač Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On još uvijek nije igrač svjetske klase. On je vrhunski napadač i ima sve predispozicije da postane svjetska klasa, ali još uvijek to nije”, rekao je Kohler.

Podsjetimo, prošle je godine u dresu Borussije Dortmund Haaland blistao, bio je praktički nezaustavljiv, postigao je 41 gol u 41 utakmici, u dresu noveške reprezentacije, s kojom nije uspio izboriti plasman na Europsko prvenstvo bio je puno manje učinkovit.

Kohler tvrdi kako se Haaland kao mlad igrač mora itekako još puno dokazati a da bi ga se smatralo igračem svjetske klase. Izjava legende njemačkog nogometa vjerojatno će izazvati određene polemike, poglavito u Dortmundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kohler je u Borussiji proveo sedam godine (1995. do 2002.) te je u spomenutom klubu i završio igračku karijeru, a bio je jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća. Prije Borussije iz Dortmunda igrao je za Bayern te Juventus. Tijekom bogate karijere osvojio je sve što se u nogometu može osvojiti, svjetsko i europsko zlato, Ligu prvaka, Kup UEFA, Bundeslige, njemački Superkup, Kup Italije, Interkontinentalni kup

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.