OI Boks: Povijesna pobjeda Nikoline Ćaćić

Foto: HBS

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić pobijedila je u dvoboju 1. kola kategorije do 57 kilograma Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je prva hrvatska boksačica koja je ikad nastupila na Olimpijskim igrama, a ubilježila je i prvu pobjedu, iako nije bila favoritkinja protiv jednako mlade Amerikanke.

Ipak, pokazala je izuzetnu vještinu i zrelost za svoje godine.

– Ono što sam htjela je da uživam u svakoj minuti u ringu, nisam htjela da me svlada bilo kakav pritisak ili strah. Znam da uvijek kad uđem u ring čiste glave napravim najbolje stvari i onda dolaze rezutati, kazala je Ćaćić, za koju novinari iz ostalih zemalja nisu mogli vjerovati da ima tek 20 godina i da su joj ovo prve Igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je za mene tek početak, smatram boks kao igru, dobra sam u tome i nadam se da ćete me dugo, dugo gledati. O sljedećoj protivnici ne razmišljam, nećemo je ni gledati jer tako radimo otkad sam počela boksati. Trener će me kasnije uputiti u protivnicu, kazala je Ćaćić koju u šesnaestini finala u ponedjeljak čeka iskusna Kanađanka Caroline Veyre (32).

– U Olimpijskom selu sam u sobi s Snježanom Pejčić. Nisam baš od nekog movinga, treniram, prošećem, čitam knjigu u sobi i želim maksimalno čuvati energiju, a ne ih trošiti na usputne stvari, zaključila je Ćaćić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.