Legendarni Franjo Arapović ljut i na HKS: ”Sina su mi u Splitu ubili u pojam, zašto HKS nije reagirao?”

Foto: Snimka zaslona

Još jedna afera u hrvatskoj košarci, naime, Olimpijac i bivši hrvatski reprezentativac, Marko Arapović, tek je nakratko postao igrač Splita, a onda je to brže bolje prestao biti. Nakon četiri dana ogorčen je odlučio otići.  Naime, u Splitu su s Markom Arapovićem odlučili raskinuti ugovor. Zaista pomalo čudna odluka, kakva se ne donosi svaki dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mladi Arapović, inače sin legendarnog Franje Arapovića, se nije našao u rosteru Splita za ogled prvog prvenstvenog kola protiv Gorice. Tada su mnogi smatrali kako nije spreman te da mu treba vremena, no ipak, kako stvari stoje, pozadina priče posve je drugačija. Dakle, o čemu se radi?

Otac Marka Arpapovića, legendarni bivši košarkaš Cibone i hrvatske reprezentacije, Franjo Arapović, je za regionalni Sportklub dao svoje viđenje ove mučne situacije:

”Marko je prošli petak ujutro u pola 10 imao doručak, iza toga razgovor s trenerom o taktici za utakmicu i zove me oko 11 sati da Split želi raditi aneks ugovora. Rekli su da moraju imati nekakav aneks, da mogu odlučivati koliko će on utakmica igrati zbog liječničke službe. On je s njima odradio pet treninga i sve je normalno radio. Nikome nije jasno što se dogodilo, jer očito su tamo velika pretumbavanja u klubu”, kazao je Franjo Arapović te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Najmanji problem je njegovo fizičko i zdravstveno stanje, jer on je dobio papire od vrhunske klinike u Innsbrucku da je sve u redu. Problem je što su oni to njemu mogli reći još u četvrtak ujutro, a ne ga registrirati na Savezu i sada idućih 11 utakmica ne može igrati u HT Premijer ligi ni za jedan klub. Je li to bio cilj, stvarno ne znam…”

Otac je sinu Marku savjetovao da napusti Split…

”Rekli su mu da ako ne prihvati aneks ugovora, da neće igrati. Rekao sam mu ‘Marko, sjedni u auto i vozi doma. Zahvali se dolje ljudima za stan i ispričaj se.’ Čak im je rekao da ga ne zanima novac, da prekriže dogovoren iznos u ugovoru, da samo želi igrati. Ne, ne, mi smo ozbiljan klub i želimo zaštiti ugovor. Tko je tu lud, ja ne znam”, zapitao se Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franju Arapovića smeta i odnos Hrvatskog košarkaškog saveza prema svemu što se dogodilo:

‘Split ga je ubio u pojam pokazavši da sumnja u njega. Zvao ga je i trener, koji mu se ispričavao ni kriv, ni dužan. Jedino što me smeta je da HKS ovdje nije reagirao. Pa on je olimpijac! Morali su reagirati i zaštiti svog olimpijca da može igrati za neki drugi klub, a ne ovako. Očito svima paše da ne igra”, poručila je legenda hrvatske košarke.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.