Legendarni Vatreni o trenerskim ambicijama, Šukeru i HNS-u, Hajduku…

Foto: Fah

Legendarni Vatreni Aljoša Asanović u razgovoru za Večernji list otkrio je kako s nestrpljenjem čeka trenerski posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predugo sam možda bio u situaciji pomoćnika u kojoj na stvari gledaš iz posebnog kuta. Ali, znam da mogu raditi trenerski posao. Nisam otišao bez veze u Australiju. Da sam mogao raditi kod nas možda bih i ostao tu. Ali otišao sam 20 tisuća kilometara dalje da bih mogao nešto raditi. Postoje određeni kontakti i nešto će se dogoditi…”, otkriva.

“Što možeš napraviti s limitiranom momčadi. Možeš samo govoriti o ostanku u ligi. Ali ako imaš Manchester City, onda nema razgovora, napadaš Premiership i Ligu prvaka. A danas Pep Guardiola ima 15-ak bodova manje od Liverpoola i što mu se sve događa. Nije njegova momčad počela igrati loše, ali ako nemaš pet-šest najvažnijih igrača, onda izgleda da ni taj Guardiola nije toliko genijalan. Najlakše je uzeti Guardiolu ili Kloppa kao uzore. Ali nisu samo oni nogomet. Uzmite Kloppa, on nije samo menadžer ili trener. On je i veliki govornik, oduševljen sam njegovim sposobnostima i nastupom izvan terena. Kako vješto manevrira u tom šoubiznisu. Baš poput Mourinha”, pojasnio je svoje viđenje u nogometu.

“Nakon najvećeg uspjeha u povijesti našeg nogometa, svima ćemo biti crvena krpa na Euru. Momčad ima veliku hipoteku, svi će nas htjeti skinuti. Imamo sjajnu momčad koja će biti još zrelija na ovom turniru. Imamo momčad koja te tjera da radiš još bolje. Imamo sreću da još igra Luka Modrić. Fascinantno je kako još uvijek, u 34. godini, grize za reprezentaciju, kao da se tek treba dokazati. Kao na prvom nastupu. Ta njegova žudnja da bude lider i gura momčad, to mi je sjajno vidjeti. Kod nas je standardna pojava da svi sada očekuju da ćemo s lakoćom do završnice. Ali koliko je to teško, znaju samo oni koji su unutra. To će biti najteži posao, ostati na ovoj razini. No, poznajući naš mentalitet i koliko izbornika imamo, ni Daliću neće biti lako. To je ubitačan posao”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vidi Šukerovo vođenje HNS-a?

“Znam da je to pitanje koje intrigira javnost. Ali najprije morate razumjeti naš odnos. Skupa smo igrali više od deset godina. Bio bih smiješan kada bih rekao da Davor nema pogrešaka. Tko radi, taj i griješi. Ali kada nisi unutra, ne možeš suditi. Davor je moj suigrač. Ne trebam se čuti s ljudima deset godina, ali poštovanje će uvijek ostati. Nekome to može ne biti drago, ali to je tako…”, rekao je.

Govorio je i o najavama Hajduka o novom dobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bile su najave i prije. Stalno su takve priče. Očito je da nešto nedostaje. Ali kad si sa strane, najlakše je pričati. Teško mi je govoriti o Hajduku. Kada odem na istočnu tribinu, čujem komentare kako ne može igrati ovaj ili onaj. U deset sekundi čujete: “Takav centaršut nije imao Cafu!” i onda “Ma, ovaj ne može igrati ni na Skalici!” Onda razmišljam, pa što su meni govorili dok sam igrao. To je najprecizniji puls ovog grada, stanja svijesti i posebnog stanja uma kada je Hajduk u pitanju. Ali ja baš zbog toga idem na istočnu tribinu jer želim gledati taj Hajduk, koji će uvijek biti nešto drukčije, iznad same igre. Ne volim držati predavanja, nisam ni ja volio da mi netko docira” ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.