Legendarni vratar Buffon odlazi iz Juventusa nakon 17 godina

Foto: fah

Legendarni vratar Juventusa Gianluigi Buffon je u četvrtak objavio da napušta klub iz Torina nakon 17 sezona i to poslije zadnje utakmice prvenstva u kojoj u subotu kod kuće dočekuje Veronu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U subotu ću odigrati zadnju utakmicu s Juventusom. Bilo mi je važno završiti ovu avanturu s dvije nove pobjede (prvenstvo i Kup)”, izjavio je 40-godišnji Buffon na konferenciji za novinare, dodajući da će si ipak dati još nekoliko dana za razmišljanje o svojoj budućnosti koja može biti na nogometnom terenu, ali i izvan njega.

“Što ću raditi ? U subotu igram utakmicu i to je jedino sigurno”, rekao je.

“Do prije 15 dana bio sam siguran da ću prestati igrati. No dobio sam neke stimulirajuće ponude, za rad na terenu, ali i izvan njega. Najinteresantniju ponudu za rad izvan terena mi je dao predsjednik Andrea Agnelli”, dodao je. “Idući tjedan nakon nekoliko dana razmišljanja u miru donijet ću konačnu i sigurnu odluku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju talijanskih medija, Buffona su kontaktirali veliki klubovi popu Liverpoola, Real Madrida i PSG-a.

Ovaj 40-godišnji vratar je zadnjih 17 godina proveo u Juventusu s kojim je osvojio 11 titula prvaka Italije, četiri kupa Italije i pet trofeja u Superkupu. Prije toga je od 1995. do 2001. godine igrao u Parmi s kojom je 1999. godine osvojio Kup Italije, Superkup i UEFA kup. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 2006. postao prvak svijeta, odigrao je rekordnih 176 utakmica.

Na Europskom prvenstvu 2012. godine osvojio je drugo mjesto, dok je na Kupu konfederacija 2013. osvojio broncu. Buffon je 12 puta proglašavan najboljim golmanom Serie A, a dva puta je bio i najbolji golman Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.