Lekcija za Sašu Broz i skeptike koji ‘pametuju’ Marinu Čiliću: Najveći tenisači predavali su mečeve zbog žuljeva!

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uvjerljivo je poražen u finalu Wimbledona, izgubio je 3:0 u setovima od najboljeg tenisača svijeta svih vremena Rogera Federera. Hrvat je bio tek promatrač u finalu s bolnim izrazom lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je uvijek i na svakom turniru, a posebno u Wimbledonu, favorit, pogotovo protiv tenisača koji nije u stanju dati sto posto u meču koji zahtjeva najmanje 200 posto ako se želi doći u priliku pobijediti najvećeg. Čilić nije bio spreman, nije bio u stanju pružiti kvalitetan otpor sjajnom Švicarcu zbog žuljeva na stopalu.

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Twitter

Nakon meča, nakon Čilićevih suza, navijači su mahom podržali hrvatskog tenisača, shvatili su da je njemu zapravo najteže, no, neki su reagirali na drugačiji način, podcjenjivački. Posebno se to odnosi na unuku Josipa Broza Tita, ratnog i poratnog ratnog zločinca, Aleksandru Sašu Broz, koja se Čiliću narugala te mu je poručila da ”ne zamara naciju žuljevima, s kojima se svaka balerina nosi…” Drugim riječima, Saša je indirektno optužila Marina za glumatanje.

Reagirali su i neki ”dobronamjernici”, koji su se okomili na tim Marina Čilića, pa i na samog Marina, tvrdeći da je zbog pogrešaka ljudi iz Marinovog tima došlo do žuljeva koji su u dobroj mjeri usmjerili finale Wimbledona. Tvrdi se kako se Čilića na krivi način pripremalo za Wimbledon, iako je prvi put u karijeri prošao četvrtfinale ovog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Tako neki tvrde da žuljevi i ne mogu spadati pod ozljede te da je to ”tek problem”, odnosno, da se tako nešto ”ne događa vrhunskim tenisačima…”

Je li to baš tako?

Naravno, nije. Naime, može li tko reći da Rafael Nadal ili Novak Đoković nisu vrhunski tenisači, da oni s ogromnim brojem osvojenih Grand Slam turnira nemaju vrhunske timove uza i iza sebe koji se brinu za njihovo zdravlje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, prošle godine u finalu US Opena igrali su Novak Đoković i Stanislas Wawrinka a pobjedu je, baš kao i u finalu Roland Garrosa 2015. godine, odnio Švicarac. Bio je Wawrinka odličan, ali na ruku su mu išli i Đokovićevi problemi sa žuljevima te je Wawrinka nakon tri sata i 56 minuta igre slavio sa 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3… Što je radio tim Novaka Đokovića? Kako je dopustio da se Đokoviću ”dogode” žuljevi u finalu jednog Grand Slama?

Prije dvije godine Novak Đoković igrao je finale Australian Opena, dakle, još jednog Grand Slam turnira, protivnik mu je bio Britanac Andy Murray. Uoči finala noge Novaka Đokovića bile su pune žuljeva i rana koje je zadobio u polufinalu, ali i prethodnim mečevima.  Đoković je ipak slavio i u samom finalu.

Je li Rafael Nadal glumac ili borac na teniskom terenu? I dok se Đokoviću zbog čestog glumatanja na terenu ne vjeruje previše Rafael Nadal je nešto posve drugo. Jedan od najboljih tenisača svijeta predavao je mečeve zbog žuljeva.  Isto se događalo i Novaku Đokoviću. Zamislite reakciju Saše Broz da je Čilić zbog žuljeva predao meč i prije meča u Londonu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal i Đoković se godinama bore protiv žuljeva. Kako je svaki ljudski organizam drugačiji, tako i ne reagiraju svi jednako na iznimna fizička te psihička opterećenja, ali i nerijetko na nenormalne uvjete budući da se tenis igra i na plus 40. Timovi tu mogu pomoći, ne očito ne previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.