Leko: Pobjeda puno veseli, ali ovo je tek početak

Zagreb, 21.07.2023 - Utakmica 1. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru. Na slici Ivan Leko. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

– Baš je slatko pobijediti na ovakav način, rekao je Ivan Leko, trener nogometaša Hajduka koji su pogotkom u 93. minuti Pukštasa slavili u Zagrebu kod Dinama 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složio se s konstatacijom da je Hajduk možda bio i bolji u Superkupu nego danas.

– Ali tko te pita o dojmu? Meni se isto više svidio Hajduk u Superkupu kad Dinamo nije mogao izaći, kad smo stvarali šanse, ali tko te pita o dojmu. Izgubili smo trofej, a piše se dan, dva da je Hajduk bio dobar i vozi. Danas je bio Dinamo bolji, Hajduk lošiji, upozoravali smo da će biti bolji. Imali su dominaciju posjedom, ali bez šansi. Mi smo bili mekani, pogotovo prvo poluvrijeme. Na kraju smo dobili utakmicu, zasluženo zadnjih pola sata. Činjenica je da smo dobili prvaka Dinama na Maksimiru, a naša tri, četiri ključna igrača nisu došla danas. To me puno veseli. Htjeli smo napraviti konkurenciju i napravili smo. Možda je prejako reći da nisu došli, ali Mlakar, Sahiti i Benrahou mogu 30 posto bolje, a mi smo dobili ovdje. To puno veseli, ali ovo je tek početak.

Imali smo i sreće kad je Dinamo imao penal kod 1:0, ali pričaš “sreća”. Vjerujem u sreću, poniznost i rad. I pogledat će te sreća. I zato moramo biti zahvalni, pred nama je puno rada, imamo potencijal. Znamo probleme kako bismo svaku utakmicu bili 90 minuta na nivou na kojem bismo htjeli. Stvarno čestitam igračima, zahvalan sam zbog ove situacije. Moramo raditi i šutiti. Dobili smo ozbiljnog protivnika, rekao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je da mu je draga pobjeda, ali da nije najveća u karijeri.

– Slatka je pobjeda, ali nije najveća pobjeda u karijeri. Već sam i nešto osvojio. Ovo je samo slatko. Bitno je ono što se događa u petom mjesecu, a ne u sedmom na početku sezone. Bitno je kako završiš, a ne kako počneš. Znate kako je kod nas dolje, nema sredine. Ili su gore ili dolje. Kupili smo sedam dana da možemo trenirati u miru sedam dana, dodao je Leko.

Pohvalio je novopridošlog Odjidja-Ofoea nazvavši ga pravim igračem i pojačanjem usprkos tome što fizički još nije na pravoj razini, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.