Leo Messi srušio Bayern i Barceloni otvorio vrata finala

Foto: fah

Dva genijalna poteza Lionela Messija i kasni pogodak Neymara donijeli su velika tri pogotka prednosti Barceloni koja je u srijedu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Camp Nou svladala minhenski Bayern s 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razmaku od samo tri minute sve ono što su Bavarci dobro radili do 77. minute dvoboja u Barceloni poništio je Leo Messi i donio Barceloni zalihu za uzvrat 12. svibnja na Allianz Areni koju će Bayern teško nadoknaditi.

Do 77. minute Bayern se odlično i pokretljivo branio. U 77. minuti je prvi put kapitulirao kad je Dani Alves oduzeo loptu na desnoj strani, proslijedio ju Messiju koji je neometan stigao do ruba kaznenog prostora i lijevom nogom uputio oštar prizeman udarac uz lijevu vratnicu kojeg čuvar mreže njemačke reprezentacije nije mogao zaustaviti.

Bavarci se nisu uspjeli oporaviti od tog šoka, a već je uslijedio novi. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je u 80. minuti proslijedio loptu Messiju koji se sjurio u kazneni prostor, zavrtio Boatenga i varkom ga poslao na travnjak, došao do ruba peterca s desne strane i desnom nogom prebacio istrčalog Neuera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su čekali završetak utakmice, gostima se dogodila još jedna pogreška. Obrana Bavaraca ostala je previsoko, jer su oko sredine igrališta izgubili loptu. Messi je ovoga puta bio u ulozi asistenta, izbacio je Neymara koji je ostao sam pred Neuerom i gurnuo mu loptu kroz noge za konačnih 3-0.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 12. svibnja u Muenchenu.

Sa 77 golova Messi najbolji strijelac Lige prvaka u povijesti

S dva sjajna pogotka Leo Messi ponovno je izbio na vrh ljestvice najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena. Nakratko ga je u utorak prestigao Portugalac Cristiano Ronaldo postigavši pogodak u porazu Real Madrida od Juventusa (1-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77 – Lionel Messi
76 – Cristiano Ronaldo
71 – Raul
56 – Ruud van Nistelrooy
50 – Thierry Henry
49 – Alfredo Di Stefano
48 – Andrij Ševčenko

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.