Lewis-Smallwood zaustavlia Perković

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Glasgowu s rezultatom od 66.30 metara, bolja od nje bila je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood koja je bacila novi osobni rekord od 67.59m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je ovo peto natjecanje diskašica u Dijamantoj ligi ove godine, te prvo na kojemu Perković nije uspjela doći do pobjede, ali sa 18 osvojenih bodova već je osigurala treći uzastopni ukupni trijumf u ovoj disciplini. Da osvoji i treći dijamant nakon 2012. i 2013. mora se samo još pojaviti u Zurichu 28. kolovoza.

Nažalost, Perković nije uspjela postati prva atletičarka koja je pobijedila na svih 14 mitinga na kojima se održava elitno atletsko natjecanje. Olimpijska pobjednica je do sada slavila u New Yorku, Bruxellesu, Oslu, Stockholmu, Monte Carlu, Zurichu, Eugeneu, Šangaju, Dohi, Birminghamu, Lausanni, Parizu i Rimu.

Zanimljivo, Perković je i prošle godine jedini poraz doživjela od Lewis-Smallwood, dogodilo se to u njezinom rodnom Zagrebu na završetku sezone. Lewis-Smallwood je 3. rujna prošle godine bacila rekord mitinga i tadašnji svoj osobni rekord od 66.29m, dok je Perković bila druga sa 65.63m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.