Je li bilo korektno Ramosovo spominjanje Ivana Rakitića, makar i u ljutnji?

Foto: fah

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid sinoć je u osmini finala Kupa kralja u Sevilli odigrala 3:3 te tako potvrdila svoj plasman u četvrfinale s obzirom kako je u prvoj utakmici na Santiago Bernabeu bilo čak 3:0 za aktualne prvake Europe. U Sevilli Real je srušio rekod nepobjedivosti u Španjolskoj računajući sva natjecanja, dakle, Kup i prvenstvo, 40 utakmica bez poraza niz je kojim su nadmašili i Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je igrao bez glavnih zvijezda Real je očekivano prekočio Sevillu, a jedan od junaka te utakmice bio je kapetan Kraljevskog kluba Sergio Ramos, koji je postigao sjajan pogodak iz jedanaesterca te je tako smanjio na zaostatak za Sevillom na 2:3, na kraju su gosti iz Madrida izbjegli poraz. Nakon utakmice Ramos je bio vrlo ljut zbog ponašanja navijača Seville, koji su u nekoliko navrata dosta toga neprikladnog uzvikivali, što ga je očito pogodilo s obzirom kako je aktualna Realova zvijezda dijete Seville u kojem je bio od svoje desete godine. Kad je imao 19 godina Ramos je napustio Sevillu i prešao u Real koji je za njega platio 27 milijuna eura. Iako je puno vremena prošlo od tada navijači mu nisu oprostili, čak ga jedan ekstremniji dio smatra izdajnikom..

“Nisam pokazao nepoštovanje prema navijačima Seville, upravo suprotno. Od onih koji su prema meni korektni tražio sam oprost, dok me za ove koji od početka do kraja utakmice vrijeđaju moju majku, ni najmanje nije briga. Svaki put kada se vratim u Sevillu je tako i više mi je dosta.  Rakitić i Alves možda nisu djeca Seville, ali su ovdje ostavili trag pa otišli u drugi klub. Njih ovdje dočekuje kao Bogove, a meni se zviždi i spominje majka. To nije u redu” poručio je ljutiti Sergio Ramos.

Je li bilo korektno spominjanje, između ostaloga, Ivana Rakitića, makar i u ljutnji? Naime, nisu Rakitić i Alves krivi zbog reakcije navijača Seville s obzirom kako se ipak radi o starim računima iz vremena kada Rakitić nije bio ni blizu Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.