Atletski sportski klub Split dobio sredstva Eurospke komisije namijenjena mjerama za povećavanje tjelesne aktivnosti djece

Foto: www.ask-split.hr

Atletski sportski klub Split (ASK) dobio je sredstva od Europske komisije (EK) namijenjena mjerama za povećavanje tjelesne aktivnosti djece na satu tjelesnog odgoja.

” ASK je nositelj projekta ‘Preporučena tjelesna aktivnost od umjerene do visoke tjelesne aktivnosti’ u kojem smo od Europske komisije dobili 406.000 aura, a partneri tog projekta su još atletski klubovi ‘Koper’ iz Kopra, ‘Bor’ it Trsta, ‘Olimp’ iz Brna i ‘Arak’ iz Szekesfehervar te Sveučilište iz Kopra,” rekao je u petak na konferenciji za novinare predsjednik ASK-a Ivan Veštić napomenuvši da su od tog iznosa 80 posto nepovratna sredstva Europske komisije i da se projekat mora realizirati u sljedeće dvije godine.

“Osnovni cilj ovog projekta je povećati aktivnost na satu tjelesnog odgoja jer je pretilost djece sve veća,” istaknuo je Veštić i kazao kako će se zahvaljujući ovom projektu poboljšati uvjeti etletičara u ASK-u jer će se nabaviti nova oprema i rekviziti.

Po njegovim riječima nekoliko studija je pokazalo kao na satu tjelesne i zdravstvene kulture više od 16 minuta se odrađuje “smanjena aktivnost” a samo od 9 do 13 minuta odrađuje se “visoka aktivnost” što jasno pokazuje kako je ta aktivnost “premala u visokom intenzitetu.”

“Svaki partner iz ovog projekta će raditi sa DEMO grupom, odnosno sa sportašima u klubu, mjerenja na različitim aktivnostima kao što su: brzina, čvrstoća, igre s loptom, snaga, izdržljivost i koordinacija. Nakon mjerenja koja se odrade sa DEMO grupom treneri će odlaziti u škole i raditi iste aktvnosti s djecom u školi od 12 do 15 godina,” rekao je Veštić objašnjavajući aktivnosti koje su predviđene u sklopu ovog projekta.
Također je kazao kako će se u sklopu ovog projekta održati dva desetodonevna kampa u Makarskoj i jedan takav kamp u Szekesfehevaru i na njima će se razgovarati o mjerenjima, rezultatima, ispravljanju i javnoj demonstraciji u lokalnoj školi a bit će emitirani i video zapisi o aktivnostima koje se provode u realizaciji projekta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina