Je li u finale Lige prvaka prošla bolja momčad?

Foto: fah

Sinoć je kultni Realov Santiago Bernabeu, ispunjen do vrha, mogao uživati u fantastičnoj nogometnoj predstavi. Naime, u polufinalu Lige prvaka sudarila su se dva nogometna velikana, Real i Bayern. Sve ono što su očekivali navijači obje momčadi, neutralni ljubitelji nogometa, Španjolci i Nijemci su prekrasne proljetne noći u sjajnoj atmosferi i ponudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije polufinalne utakmice madridski klub je prošao u svoje treće uzastopno finale Lige prvaka. Ukupnim rezultatom 4:3 Luka Modrić i društvo došli su nadomak još jednog povijesnog ostvarenja. Koliko je tih povijesnih rekorda Real srušio u Ronaldovoj i Modrićevoj eri?

Je li to  zasluženo, odnosno, je li u finale prošla bolja momčad?

S obzirom na viđeno u 180 i više odigranih minuta Bayern je bio bolji i to i u onim segmentima u kojima je Real najjači na svijetu, brzoj kombinatorici, na bokovima, veznom redu, posjedu lopte… Bolje rečeno, gotovo na svim mjestima, osim…?  Naime, Real je svoje malobrojne prilike iskoristio, Bayern mnogobrojne nije. Tu je ključ prevage kao i u turskom sucu Cakiru, koji nije sudio barem jedan očigledan kazneni udarac za goste iz Muenchena. Marcelo je doista u posljednjim sekundama prvog dijela igrao rukom, sam je to kad je sve bilo gotovo priznao. U velikom utakmicama mali detalji presuđuju, ti detalji sinoć, kao ni prije tjedan dana, nisu bili na strani Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je onih koji će vjerovati u slučajnost kontroverzi koje prate utakmice Reala. Naime, prošle je godine pojednostavljeno rečeno Bayern ”pokraden” u četvrtfinalnom srazu s Relom, nešto slično se dogodilo i ove, samo nešto kasnije, u polufinalu. Četvrtfinalna ”žrtva” ovog puta bio je Juventus Marija Mandžukića.

Naravno, neki će opravdano pitati, kakve to veze ima Realom, ne sudi Zinedine Zidane, ne sude Ronaldo i Marcelo? I ne sude, no, pravo je pitanje ono drugo, zašto suci ”slabije vide” na štetu Realovih protivnika? Kako su svojedobno pisali i analizirali engleski, talijanski, ali i njemački mediji, oko 75 do 80 posto pogrešaka na Realovim utakmicama su na štetu Realovih protivnika.

Bayern, desetkovan ozljedama, nije mogao nadoknaditi  ”sitnice” koje mu nisu išle na ruku, tim prije što se su najviše sami kriv za novi posrtaj u srazu s Realom. Veliki klubovi, veliki igrači, mogu na velikim utakmicama promašiti velike prilike jednom, ali ne smiju tri puta i tako u dvije utakmice zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li stoga u finale prošla bolja momčad? Treće uzastopno finale Lige prvaka podvig je koji ne može dostići momčad koja ne funkcionira kao stroj stvoren da pobjeđuje. U finale je možda prošla bolja momčad, sasvim sigurno iskusnija. ali je li u ovom trenutku i kvalitetnija? Dojam ostaje, dojam o kojem danss bruji pola Europe. To više nije Real od prije godinu, dvije, momčad francuskog trenera Zinedine Zidanea potrošena zasićena trofejima, umorna, u silaznoj je putanji.  Uostalom, zar nisu čelnici Reala, svjesni toga, najavili obnovu restrukturiranje momčadi u ljetnom prijelaznom roku? Bayern, iako spoj iskustva i mladosti, u usponu je drugu sezonu zaredom. Iduće godine bit će, pod vodstvom Nike Kovača, vjerujemo ”pametniji”, oprezniji svakako, za veliko iskustvo bogatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.