Je li ovo prvih 11 Vatrenih za Kosovo, Mandžukić ipak od prve minute?

Foto: Fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20:45 minuta nastavlja kvalifikacijski niz protiv Kosova, iako se utakmica igra u Albaniji Vatreni očekuju pobjedu, a domaćin izuzetno bučnu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na činjenicu da se Hrvatska suočila s brojnim otkazima zbog ozljeda izbornik Ante Čačić nema previše izbora glede prve momčadi, otpao je zbog temperature iz svih kombinacija i Duje Čop. Hrvatska ekspedicija tako će u Albaniji brojati samo 16 raspoloživih igrača, sasvim sigurno dovoljno za pobjedu ako će oni koji su ostali biti na pravoj razini.

Prema prvim informacijama, doduše neslužbenim, koje dolaze iz Skadra Čačić se odlučio na prvi sastav s Mandžukićem, iako su mediji danima navijali da baš Mandžu Čačić ostavi na klupi i uvode Nikolu Kalinića. Andrej Kramarić bi trebao igrati, Kalinić ne. Obojica su inače u velikoj formi. Naravno, radi se o sastavu koji je podložan promjenama.

Subašić – Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Pivarić – Badelj, Kovačić – Brozović, Kramarić (Kalinić), Perišić – Mandžukić…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako na prvi mah možete vidjeti iznenađenja nema previše, ako izuzmemo činjenicu da su mnogi očekivali Kalinića, uglavnom su to igrači velikih europskih klubova, Atletica, Monaca, Intera, Juventusa… Pivarić je dobio prednost ispred Strinića, očekivano, iako Dinamo, a onda i Pivarić, ne igra u sjajnoj formi već duže vrijeme. Dok će Kramarić djelovati kao povučena špica, a Marcelo Brozović kao na Europskom prvenstvu zaigrati na desnom krilu, zaista je šteta što ne igra barem jedan od dvojice hrvatskih fantazista, mislimo na Modrića i Rakitića, njih dvojica bi sasvim sigurno dali začin igri Vatrenih i bili motor koji bi trebao Hrvatsku lakše odvesti do pobjede.

Svoju šansu s klupe u Skadru će čekati L. Kalinić, Vargić, Strinić, Jedvaj, Mitrović, Rog, Antolić , N. Kalinić (Kramarić)… Nikad tanja klupa hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.