Liga prvaka: PPD Zagreb u skupini s aktualnim pobjednikom

fah

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba u sljedećoj će sezoni Lige prvaka igrati u skupini B zajedno s aktualnim pobjednikom poljskim Kielceom, njemačkim Rhein-Neckar Loewenom, makedonskim Vardarom, bjeloruskim Meškov Brestom, mađarskim Pick Szegedom, slovenskim Celjem i švedskim Kristianstadom, odlučeno je u petak na ždrijebu u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak smješten je u skupinu B, a natjecanje će otvoriti gostovanjem u Celju. Prvu domaću utakmicu “zagrebaši” će odigrati u 2. kolu protiv Pick Szegeda. Protiv aktualnog prvaka Europe Kielcea, PPD Zagreb će igrati u dva uzastopna kola, prvo ih ugostiti u sedmom, a potom gostovati u Poljskoj u osmom kolu.

Dojam je da je hrvatski prvak dospio u nešto lakšu skupinu, jer će se u skupini A za mjesta koja vode u nokaut fazu boriti europski doprvak mađarski Veszprem, francuski PSG, Barcelona, njemački predstavnici Kiel i Flensburg, danski Silkeborg, poljska Wisla i švicarski Schaffhausen.

U skupini C i D, iz kojih će prve dvije momčadi u razigravanje, a samo pobjednici tih susreta ući u osminu finala Lige prvaka, nalaze se nižerangirane momčadi. Skupinu C čine: španjolska La Rioja, makedonski Metalurg, ruski Čehovski Medvjedi, francuski Montpellier, norveški Elverum i jedna momčad iz kvalifikacija. U skupini D su: francuski Nantes, danski Holstebro, ukrajinski Motor Zaporožje, turski Bešiktaš, rumunjski Dinamo Bukurešt i momčad iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje po skupinama započinje 21. rujna, a završava 12. ožujka 2017. Osmina finala je na rasporedu od 22. ožujka do 2. travnja, četvrtfinala će biti igrana od 19. do 30. travnja, a završni turnir je na programu 3. i 4. lipnja sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.