Nakon pobjede protiv Engleske svi žele dres islandske reprezentacije

fah

Svi žele kupiti dres nogometne reprezentacije Islanda, apsolutnog iznenađenja na ovom Euru koje u četvrtfinalu u nedjelju igra protiv domaćina Francuske, i zalihe su gotovo iscrpljene, doznaje se u petak iz stožera reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako je suditi prema broju zahtjeva koje dobijamo e-mailom i preko Facebooka, na rubu smo zaliha”, kazao je Omar Smarason, koju je zadužen za odnose s javnošću u islandskoj reprezentaciji.

U petak je bilo moguće nabaviti dres, plave boje s bijelo-crvenom prugom po strani, na prodajnim platformama ali samo u nekim veličinama i to bez imena igrača na leđima i s rokom za dostavu duljim od tjedan dana.

“Zahtjevi su veći 1.800 posto od onoga što imamo: to je dobro s jedne strane, ali nije dobro za one kojima ne možemo isporučiti dres” dodao je Smarason ne otkrivajući broj prodanih dresova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni uspjeh Islanda, otoka na kojem živi nešto više od 330.000 stanovnika, donio je nevjerojatnu sreću i malom talijanskom proizvođaču sportske opreme koji je tvorac tih dresova Errea.

“Errea je ugovor s islandskom reprezentacijom potpisala 2002. godine, prije gotovo 14 godina kada gotovo nitko nije mogao zamisliti da će Island doći do Eura!”, bio je presretan prije početka prvenstva direktor Enzo Montrucchio.

Do eksplozije u prodaji dresova došlo je nakon pobjede Islanda nad Engleskom (2-1) u osmini finala što je iznenadilo cijeli svijet i podsjetilo na iznenađenje koje je izazvao Leicester City koji je ove godine osvojio naslov engleskog prvaka, prvi put u svojoj 132 godine dugoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dresovi Leicestera, čiji je proizvođač njemačka Puma, rasprodani su već u siječnju, četiri mjeseca prije kraja prvenstva u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.