Liga prvaka: Real uvjerljiv uz asistenciju Modrića, pogodak Mandžukića

Aktualni europski prvak Real Madrid otvorio je Ligu prvaka uvjerljivom pobjedom 5-1 protiv Basela u susretu 1. kola B skupine, uz jednu asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski doprvak Atletico Madrid je u Pireju izgubio od Olympiakos 2-3, a španjolskom prvaku nije pomogao niti pogodak Maria Mandžukića, dok je Borussia Dortmund u derbiju večeri pobijedila Arsenal 2-0.

‘Kraljevski klub’ je sav posao obavio u prvom poluvremenu kada je nakon 37 minuta vodio 4-0 golovima Mareka Suchyja (14-autogol), Garetha Balea (30), Cristiana Ronaldo (31) i Jamesa Rodrigueza (37). Hrvatski reprezentativac Luka Modrić sjajno je asistirao Baleu za drugi gol, a potom i započeo akciju za treći pogodak koji je postigao Ronaldo. Basel je u 38. minuti smanjio rezultat preko Derlisa Gonzaleza. U nastavku susreta među strijelce se upisao i Karim Benzema u 79. minuti za konačnih 5-1. Modrić je igrao do 74. minute.

U drugom dvoboju iz skupine Liverpool je na Anfieldu teškom mukom pobijedio Ludogorec 2-1, a sve najzanimljivije se dogodilo u posljednjih deset minuta. Mario Balotelli je doveo ‘Redse’ u vodstvo u 82. minuti, no gosti su u 90. minuti izjednačili golom Dani Abaloa. Kada se činilo da će Ludogorec prirediti senzaciju, Borjan je oborio Javia Manquilla u kaznenom prostoru skrivivši kazneni udarac kojeg je realizirao Steven Gerrard. Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski doprvak Atletico Madrid europski put je započeo u Pireju porazom od Olympiakosa 2-3. Za Atletico je od prve minute zaigrao Mario Mandžukić i već u četvrtoj minuti je skoro napustio teren. Hrvatskog napadača je laktom po nosio opalio Pajtim Kasami, makedonski Albanac sa švicarskom putovnicom. Mandžukić je krvavog nosa ostalo ležati ne terenu nekoliko minuta, a potom je iznesen na nosilima. Atleticova klupa je poslala Griezmanna na zagrijavanje, no Mandžo se vratio na teren.

Domaćin je poveo 2-0 golovima Arthura Masuakua (13) i Ibrahima Afellaya (31), no španjolski prvak je u 38. minuti uspio smanjiti rezultat, a strijelac je bio upravo Mandžukić. Cristian Ansaldi je ubacio s lijeve strane, a Mandžukić je sjajnim skokom nadvisio Erica Abidala i udarcem glavom svladao Roberta. Atletico je u nastavku krenuo po izjednačenje, no u 73. minuti je primio treći gol, a strijelac je bio Mitroglu. Tračak nade Španjolcima je pružio Griezmanna smanjivši na 2-3 u 86. minuti, no više od toga nije išlo.

U drugom susretu iz A skupine Juventus je u Torinu teškom mukom pobijedio Malmo 2-0, a oba gola je zabio Carlos Tevez (59, 80).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih nogometaša večeras su nastupili i vratar Monaca Danijel Subašić, te branič Bayer Leverkusena Tin Jedvaj. U međusobnom susretu skupine C igranom u Kneževini slavio je Monaco 1-0 golom Joaoa Moutinha u 61. minuti. Subašić je branio cijeli susret, dok je Jedvaj igrao za goste do 65. minute.

U drugom susretu Zenit je u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0. Sve je bilo gotovo u prvih 20 minuta. Gosti su poveli u 5. minuti golom Hulka, potom je Benfica ostala s igračem manje nakon što je u 18. minuti isključen Artur, da bi u 22. minuti Witsel drugim golom riješio pitanje pobjednika.

U derbiju večeri Borussia Dortmund je pobijedila Arsenal 2-0. Njemački doprvak je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Ciro Immobile sjajno povukao loptu sa svoje polovine i pored gostujuće obrane svladao Wojciecha Szczesnyja. Na 2-0 je povisio Aubameyang u 48. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine D Galatasaray i Anderlecht su u Istanbulu odigrali 1-1. Gosti su poveli golom Dennisa Praeta u 52. minuti, a izjednačio je u sudačkoj nadoknadi Burak Yilmaz.

U srijedu su preostali susreti 1. kola Lige prvaka. U skupini E se sastaju Bayern Munchen i Manchester City, te Roma i CSKA Moskva. U susretima F skupine sastaju se Barcelona – APOEL i Ajax, PSG, u skupini G snage će odmjeriti Chelsea i Schalke, te Maribor – Sporting, a u skupini H Porto i BATE Borisov, te Athletic Bilbao i Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.