Liga prvaka: Ronaldo ponovo u Madridu, City favorit protiv Schalkea

Foto: fah

Nakon što su izgubili rekordnih sedam finala Kupa/Lige prvaka, pri čemu pet u nizu, Juventus je prošlog ljeta za 100 milijuna eura doveo Cristiana Ronalda kako bi napokon stigao do europskog trona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torinska ‘Stara dama’ je očekivano prošla kroz skupinu, no prvi pravi ispit europskih vrijednost imat će već u osmini finala protiv Atletico Madrida.

Atletico i Juve su do sada igrali samo jednom međusobno, prije pet godina u skupini. Atletico je u Madridu slavio sa 1-0 dok je ogled u Torinu zavrio bez golova. ‘Los Colchonerosi’ su u zadnjih devet susreta protiv talijanskih klubova upisali sedam pobjeda i dva neodlučena ishoda.

Atletico kod kuće nije izgubio utakmicu u nokaut fazi LP od 1997. i poraza od Ajaxa (2-3), dok je Juve protiv Španjolaca igrao čak 60 puta zabilježivši 22 pobjede i 23 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Po stilu igre, pristupu utakmicama i menatalitetu Atletico je više talijanski nego španjolski klub,” kazao je Juventusv kapetan Giorgio Chiellini dodvši:

“Neće biti lako, ali nadam se kako ćemo se vratiti na ovaj stadion na kojem se igra finale Lige prvaka”.

Strateg talijanskog prvaka Massimiliano Allegri smatra kako će ključ prolaza biti postići gol u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo zabiti pogodak u prvom susretu ukoliko želimo proći dalje, toi će biti ključ,” smatra Allegri, dok je njegov kolega na suprotnoj strani Diego Simeone poručio:

“Za nas će ove dvije utakmice biti kao finale. Nemamo pravo na pogrešan korak.”

Od posljednjih pet finala Lige prvaka u četiri su igrali ili Juve ili Atletico, svaki po dva puta, no sva četiri su izgubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica na Wanda Metropolitanu izaziva dodatnu pažnju jer se Cristiano Ronaldo vraća u Španjoilsku. Protiv Atletica je uvijek bio posebno inspiriran. U 31 nastupu protiv gradskog suparnika zabio je 22 gola. S druge strane najviše se očekuje od svjetskog prvaka Francuza Antoinea Griezmanna.

“Za ovakve utakmice nije vam potrebna dodatna motivacija. Osvojiti naslov europskog prvaka na svom stadionu bilo bi kao i isvojiti svjetski naslov s reprezentacijom,” poručio je francuski napadač.

Juventus je uoči utakmice objavio video u kojem igrači Juventusa na vlastitom jeziku ‘nabrijavaju’ utakmicu. Među njima je naravno i ‘najveći ratnik’ talijanskog prvaka Mario Mandžukić koji je poručio kako je Juve spreman.

U drugom susretu večeri sastaju se Schalke i Manchester City. Sve osim prolaza ‘Građana’ bilo bi veliko iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je u posljednjih 13 susreta upisao 12 pobjeda i poraz od Newcastle Uniteda, dok je Schalke u zadnjih 10 susreta zabilježio samo tri pobjede.

Do sada su igrali tri puta međusobno, City je ostvario dvije, a je Schalke jednu pobjedu.

Manchester je još uvijek u igri za sva četiri trofeja – naslov engleskog prvaka, FA i Liga kup, te Ligu prvaka. Legenda engleskog nogometa Gary Lineker smatra kako je to ipak previše.

“City lovi četiri trofeja, međutim ponekad je to ipak previše, što se i pokazalo prošle sezone, U boljoj su formi ove godine, igraju dobro, no samo je pitanje hoće li izdržati igrati na četiri fronte.”

Schalke je zadnja tri nastupa u Ligi prvaka zaključio u osmini finala, a ove sezone najviše problema imaju s igraom u napadu. Od 18 bundesligaša samo su četiri ove sezone zabila manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.