Lige petice – koga ćemo gledati u Europi?

Završene su sezone u ligama petice, ali nogometni fanovi neće odahnuti. Osim predstojećih klupskih finala, polako se ulazi u atmosferu dolazećeg EURA 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratak rezime liga petica dat će uvid koji će klubovi nastupati u Europi iduće sezone plasmanom u prvenstvu, čemu treba pridodati i pobjednike kupova tih zemalja koji ulaze u ‘playoff’ (posljednje kolo) za skupine Liga UEFA-e.

Engleska

U Ligu prvaka idu izravno najveće iznenađenje engleskog prvenstva u posljednjih 50 godina prvak Leicester City, Arsenal i Tottenham Hotspur, a u kvalifikacije za najveće europsko klupsko natjecanje ide Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će u Liga UEFA-e ovisi o finalu engleskog FA Cupa Crystal Palace-Manchester United, ali i propuštene utakmice zadnjeg kola ManU-Bournemouth. To je malo zakompliciralo stvari jer prvenstveni poraz ManU gura Southampton koji je trenutno na tablici ispred Manchestera s utakmicom više. Ali o svemu će odlučiti dvije predstojeće utakmice jednog od dva najveća engleska kluba.

Mora se reći da su iz engleske lige ispala dva velika kluba: Newcastle i bivši prvak Europe Aston Villa.

Njemačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ligu prvaku ide prvak Bayern, Borussia Dortmund i Bayer, dok će kroz kvalifikacije isto pokušati Borussia M’gladbach.

Schalke i Maniz idu u Ligu UEFA, dok ispada veliki Stuttgart.

Italija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ligu prvaka idu direktno Juventus i Napoli , a kroz kvalifikacije će isto pokušati Roma.
U Ligu UEFA idu Inter i Fiorentina.

Španjolska

Zna se – Barcelona, Real i Atletico Madrid idu direktno, a Villareal u kvalifikacije za Ligu prvaka.
U Ligu UEFA idu Athletic Bilbao i Celta.

Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG i Lyon direktno, a Monaco u kvalifikacije za Ligu prvaka.
U Ligu UEFA ide Nica.

Ova sezona donijela je najviše iznenađenja u Premiershipu i što se tiče borbe za vrh, ali i borbe za opstanak.

Sljedeće sezone gledati ćemo opet velik broj Hrvata u najvećim europskim klubovima koji su izborili plasman u najvrednija klupska nogometna natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.