Likovanje – Gary Lineker korigirao svoju legendarnu izjavu o Nijemcima iz 1990.: Zaboravio je spomenuti brojne engleske posrtaje zadnjih 30-ak godina…

Foto: fah

Nogometaši Južne Koreje pobijedili su u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Kazanju Njemačku s 2-0 (0-0) i izbacili svjetske prvake s Mundijala. Naravno, nakon debakla svjetskih prvaka mnogi nisu propustili priliku likovati nad senzacionalnim porazom, neki svjesni da se takvi porazi rijetko događaju. Nijemci 80 godina nisu ispali u grupnoj fazi SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji likuju nakon pada Njemačke je i legendarni bivši napadač engleske nogometne nogometne reprezentacije Gary Lineker, autor čuvene izjave: ”Nogomet je jednostavna igra, 22 čovjeka trče za loptom 90 minuta, a na kraju uvijek pobijede Nijemci”. Lineker je ovu izjavu dao sad već jako davne 1990. godine na Svjetskom prvenstvu u Italiji, koje su Nijemci osvojili, a u polufinalu su izbacili na jedanaesterce Englesku i Linekera, iako su u tom polufinalu Englezi bili bolji.

Foto: Snimka zaslona

Zbog jednog poraza Njemačke zaboravili su se svi uspjesi ”Elfa” zadnjih tridesetak godina, nekoliko finala, dva naslova, nekoliko trećih mjestaKoliko je u tih tridesetak godina naslova osvojila Engleska? Niti jedan, najdalje što su došli u tih tridesetak godina na SP-u je već spomenuto polufinale iz Italije 1990.

“Nogomet je jednostavna igra. 22 igrača trče za loptom 90 minuta, a na kraju Nijemci više ne pobjeđuju svaki put. Stara verzija zauvijek odlazi u povijest”, napisao je Lineker na Twitteru nakon što su svjetski prvaci izgubili od Južne Koreje 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.