Lino Červar: ‘Za igru za reprezentaciju potrebna je iznimna mentalna jakost, treba se znati nositi s pritiskom i stresom’

Foto: snimka zaslona

Proslavljeni hrvatski rukometni stručnjak Lino Červar uoči novih uzbuđenja na ATP turniru u Umagu u razgovoru za HRT komentirao je nastup Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je iznimno zadovoljstvo i ponos da smo imali takvu reprezentaciju, da je tako prezentirala hrvatski nogomet, sport i državu. Ovo je bilo fantastično i velebno. Čestitam svim igračima i izborniku Daliću te svima koji su sudjelovali u rezultatu”, rekao je Červar. “Izbornik je napravio jedan fantastičan posao, ljudskim pristupom, prijateljskim, ali i autoritetom te znanjem. Ostvario je izniman timski duh, nitko se nije odvajao. To je bila fantastična grupa prijatelja, ali ne samo da su pokazali odličan nogomet, a po meni su pokazali najbolji, bili su i najbolji tim”, objasnio je.

Psihološke strane sportaša dotaknuo se i Goran Ivanišević koji je trenutačno trener Kanađanina Miloša Raonića.

“Iznenadio sam se koliko sam dobar psiholog postao u ovom teniskom poslu. Svi su govorili da nema šanse da postanem dobar trener, ali ja sam ih razuvjerio – ali i samog sebe. 70 posto u tenisu je glava, iako je samo jedna osoba. Da sam imao sebe za trenera bio bih puno bolji tenisač. Puno sam naučio iz svojih grešaka i sada to primjenjujem na igračima koje sam trenirao i treniram”, rekao je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo koja medalja, to je bljesak. Ne traje dugo, a poslije dolazi svakodnevica. Ali činjenica je da se traži vječno dokazivanje. Bitan je odnos prema igri. Igranje za klub i reprezentaciju je drugačija stvar. Igrati za reprezentaciju je nešto više. To je potrebna iznimna mentalna jakost, treba se znati nositi s pritiskom i stresom”, zaključio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.