Lionelu Messiju nije lako, svaki dan gubi oko 100 000 eura

epa09168277 Barcelona's Argentine striker Lionel Messi (2nd L) celebrates after scoring his team's first goal during the LaLiga match between Barcelona and Granada in Nou Camp stadium, Barcelona, Spain, 29 April 2021. EPA/Alejandro Garcia

Lionel Messi trenutno se nalazi u Brazilu gdje ga čeka finale Copa Americe protiv domaće reprezentacije. Pred vratima je jedna velika utakmica te je posve razumljivo da je Argentinac sve podredio pobjedi na kultnoj Maracani. No nakon što sve prođe, odnosno, nakon ljetne stanke, kreće nova sezona, a Messi je od 1. srpnja formalno bez kluba, iako se očekuje da bi mogao ostati na Nou Campu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da je slobodan i nije pretjerano dobra za Messija, s obzirom kako dnevno gubi čak 100 000 eura, što nije mali novac, čak i za jednog takvog igrača, koji sjajno igra na Copa Americi. Kako piše francuski L’Equipe Messi bi s novim ugovorom s Barcelonom zarađivao 100.000 eura dnevno i to pod uvjetom da pristane na smanjenje plaće kako su ranije mediji pisali. Drugim riječima, svakim danom ovaj 34-godišnji nogometaš ostaje zakinut za veliku sumu novaca, a što on vrlo dobro zna te nema sumnje da će nakon Cope pokušati vrlo brzo okončati takvu situaciju.

Do početka nove sezone ostalo je mjesec dana, zasad se ne zna gdje će Messi nastaviti karijeru, iako je realno očekivati da će ostati u Barceloni, u Kataloniji, gdje ima status sportske ikone. Pozitivno je u svemu tome da za njega nitko od njegovih sponzora nije tražio raskid ugovora ako bi napustio Barcelonu.

Inače, kad spominjemo Barcelonu recimo kako su posljednjih tjedana itekako aktivni na Nou Campu te se žele riješiti igrača koje smatraju viškom kako bi ispunili uvjete za tzv. “salary cup” te tako omogućili Messiju potpis novog ugovora. Dosad je Barcelona angažirala Sergija Aguera, Erica Garciju, Emersona i Memphisa Depayja i to sve za ”samo” deset milijuna eura s obzirom kako su gotovo svi došli na Nou Camp kao slobodni igrači. Jasno da čelnici Barcelone moraju voditi računa o financijama s obzirom kako se dug katalonskog kluba procjenjuje na skoro milijardu eura. To je zapravo razlog zašto Barcelona dovodi igrače kojima je ugovor istekao ili one koji ne koštaju puno. Pitanje hoće li na takav način uspjeti zadržati ravnopravni odnos s Real Madridom, koji navodno želi angažirati za 150 milijuna eura Kyliana Mbappea. Da bi Messi potpisao novi ugovor s Barcelonom mora se pronaći još 200 milijuna eura, to je razlog zašto se katalonski klub želi osloboditi igrača koji su se pokazali totalnim promašajem, poput bosansko – hercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića, a koji nemaju baš male plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Liga namjerava smanjiti maksimalan Barcelonin proračun za plaće sa 347 na 160 milijuna eura. Ukoliko taj uvjet ne bude ispunjen od strane Katalonaca, liga će spriječiti Barcelonu da registrira nove igrače, a to bi značilo da ni Messi ne bi mogao biti prijavljen nakon što je 1. srpnja postao slobodan igrač te još nije postignut dogovor glede novog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.