List koji je rušio Kovača ‘dovodi’ Guardiolu u Bayern, ali…?

Foto: fah

Nakon odlaska Nike Kovača iz Bayerna i nakon što je dio igrača otvoreno bojkotirao hrvatskog trenera, a uz prešutno odobravanje jednog dijela čelnika Bayerna i njemačkih medija, bavarski klub krenuo je po novog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u jednom trenutku, barem su tako pisali isti oni mediji koji su Kovača rušili, činilo se kako je prvi izbor Karla-Heinza Rummeniggea, glavnog kreatora Kovačevog otkaza, bio je trener Ajaxa, Erik Ten Hag, međutim, danas ti isti mediji tvrde da je prvi izbor za Kovačevog nasljednika je trener Manchester Cityja Pep Guardiola. Vjerojatno i zbog toga što je trener Ajaxa u ovom trenutku nedostupan za Bayern.

Naime, Bild piše kako je operacija povrataka trenera koji je već vodio Bayern počela. Podsjetimo, od 2013. godine do 2016. godine Bayern je s Guardiolom osvojio tri njemačka naslova i dva kupa, dakle, ako gledamo neki prosjek slavni i skupo plaćeni trener imao je manje uspjeha s Bayernom, koji je u samo jednoj sezoni osvoji kup i prvenstvo.  Naravno, teško je sad nagađati koliko bi daleko dogurao Kovač s Bayernom da su ga pustili da radi na miru.

Nadalje, prema pisanju njemačkih medija Pep Guardiola je nesretan u Manchester Cityju zbog čega je, kako tvrde, ženu i djecu vratio u Španjolsku. Navodno je Bayern u čestom kontaktu s Guardiolom te činjenicu da je vratio u Španjolsku ženu i djecu  smatraju dokazom kako je on zapravo nesretan na Otoku.  Guardiola i dalje rado dolazi Muenchen, u grad u kojem je zadržao stan.  Uostalom, zašto i ne bi, stan u Njemačkoj,  a posebno gradu kao što je Muenchen, uvijek je isplativa nekretnina? Prema tome raditi neke zaključke ne izgleda previše uvjerljivo, Guardiola ima stanove i u drugim gradovima, ne samo glavnom gradu Bavarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Bilda, koji je na temelju nekoliko svojih konstrukcija izvukao zaključak da bi se Guardiola rado vratio u Muenchen, Bayern je katalonskom stručnjaku ponudio da napravio ono što do sad nije nikad napravio, da se vrati u klub u kojem je već jednom bio trener.  Međutim, Bavarci su dobili odgovora od Guardiole koji nisu očekivali, koji ih je, navodno, jako iznenadio. Naime, Guardiola se prije odlaska iz Manchester Cityja želi okušati u poslu koji još nije radio –  želi biti izbornik neke reprezentacije.

Nijemci se ipak nadaju te smatraju da je  Guardiole moguć zbog njegovih navodno velikih simpatija prema Muenchenu, prije tri godine kada je odlazio iz Bavarske Guardiola je na neki način i najavio povratak:

“Vratit ću se u Njemačku.” Hoće li doista?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazov za Guardiolu, kada je povratak u Njemačku u pitanju, leži u činjenici da je s Bayernom puno toga osvojio, ali nije osvojio glavnu premiju, Ligu prvaka. Navodno bi ga upravo  ”nedovršeni posao” mogao motivirati da se vrati na mjesto (ne)sreće. Dakako, bit će potrebno i ”financijsko uvjeravanje.’ Za razliku od Kovača Guardiola je imao mir i sjajne uvjete za rad na Bayernovoj klupi, vjerojatno bi to imao ponovno.

Više puta je dosad Guardiola kazao kako nakon tri godine u nekom klubu dolazi do zasićenja, na klupi Manchester Cityja već sada sjedi duže, no, ni sa Cityjem nije osvojio Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.