Livaja suspendiran na četiri utakmice

Foto: Fah

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) suspendirala je hrvatskog reprezentativca i napadača AEK-a Marka Livaju na četiri utakmice zbog nesportskog poteza nakon susreta play-offa Lige prvaka protiv mađarskog MOL Vidi FC-a, prenose grčki mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je nakon utakmice u gužvi koja je nastala na centru terena nogom udario u prsa srpskog nogometaša Darka Lazovića nakon što je ovaj za vrat povukao njegovog suigrača Niklasa Hulta, a potom i odgurnuo Livaju kada je stao u njegovu zaštitu. Sudac mu je pokazao crveni karton, a sada je doznao i UEFA-inu kaznu.

Sa četiri utakmice neigranja je kažnjen i Livajin suigrač Helder Lopes koji je u istoj utakmici zbog nesportskog ponašanja isključen u 80. minuti.

Livaja će zbog nepromišljenog poteza propustiti gostovanje u Amsterdamu protiv Ajaxa (19. rujna), atenski dvoboj protiv Benfice (2. listopada), te obje utakmice protiv Bayerna. Prvo 23. listopada u Ateni, a potom i sedmog studenog u Munchenu. Livaja će na raspolaganju treneru biti tek za susrete protiv Ajaxa na OAKA-i, te u zadnjem kolu protiv Benfice na La Luzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK je u prvom susretu play-off runde u Mađarskoj pobijedio 2-1, a potom je u uzvratu obranio prednost odigravši 1-1. Livaja je igrao do 84. minute kada je zamijenjen, a nakon utakmice je ‘pocrvenio’.

Livaja je u četvrtak debitirao za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici u Portugalu koja je završila 1-1. Odigrao je 57 minuta, no nije uspio zatresti mrežu. Konkurirat će i za sutrašnji susret protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.