Liverpool nakon jedanaesteraca osvojio FA kup

Foto: fah

Igrači Liverpoola pobjednici su ovosezonskog izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa koji je obilježio 150 godina od osnutka. Redsi su u finalu na Wembleyu boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Chelsea sa 6-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je do prednosti stigao Liverpool kada je kapetan Chelseaja Cesar Azpilicueta pogodio vratnicu, ali u petoj seriji je pokušaj Manea da donese trofej “crvenima” osujetio Mendy obranivši njegov pokušaj.

Ipak, slavlje Liverpoola time je samo odgođeno jer je u sedmoj seriji Allison obranio udarac Mounta, da bi Tzimikas bio siguran.

Liverpool je ovim trofejom ostao u igri za osvajanje četiri naslova u ovoj sezoni, dometa koji je dosada uspio samo škotski Celtic 1967. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz naslove u Liga kupu i Kupu još uvijek može postati i prvak Engleske iako dva kola prije kraja ima tri boda manje od Manchester Cityja, dok će 28. svibnja igrati i finale Lige prvaka protiv Reala iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.