Ljetna ‘trakavica’ i ‘nogometni rat’ oko Luke Modrića se nastavlja…

Foto: fah

Nastavlja se ljetna trakavica oko najboljeg igrača svijeta, kapetana Vatrenih Luke Modrića i navodnog prelaska u talijanski Inter. Naime, prema pisanju jednog dijela španjolskih medija Real će tužiti Inter UEFA-i zbog Luke, što znači kako se ”nogometni rat” između dva europska velikana zahuktao s još uvijek neizvjesnim ishodom. Dakako, na kraju će o svemu odluku morati donijeti kapetan Vatrenih, koga jedan dio medija čak i kritizira optužujući ga za kalkulacije i ”namjerno odugovlačenje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski AS tvrdi kako Luka želi napustiti Real, pozivaju se na izvor blizak igraču hrvatske nogometne reprezentacije. AS navodi kako je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije spreman saslušati argumente kraljevskog kluba te onda odlučiti.  Drugim riječima, ukoliko Perezova ponuda bude zadovoljavajuća Luka je spreman ostati u dresu kluba s kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, neke trofeje, poput Lige prvaka, i više puta.

U Realu se zakompliciralo i kad je Mateo Kovačić u pitanju. Razumljivo je nakon odlaska Cristiana Ronalda i poslije svega što se događa s Mateom da bi odlazak Modrića bio previše za ugled kluba poput Reala. Modrić je za razliku od Matea, koji nije više siguran da bi u Realu igrao, spreman ostati, ali ne pod istim uvjetima budući kako je u ovom trenutku tek šesti igrači kraljevskog kluba kad su u pitanju primanja.

Podsjetimo,  Inter nudi Modriću četverogodišnji ugovor od 10 milijuna eura po sezoni, ali i na kraju karijere odlazak u Kinu gdje bi zaradio za dvije sezone 20 milijuna eura. Modrić bi, dakle, za šest godina zaradio oko 60 milijuna eura, što je puno s obzirom na Lukine godine, iako se radi o trenutno najboljem igraču svijeta.  Kad je u pitanju njegov status u Realu spomenimo kako Hrvat ima još dvije godine ugovora prema kojem zarađuje šest i pol milijuna eura. Nakon isteka ugovora Modrić nema jamstvo da će mu Real ugovor i produžiti. U tome je zapravo geneza problema. Čak i ako bi Luki bio ugovor produžen na dodatnih dvije godine nema jamstva da bi to bilo pod istim uvjetima koje mu nude u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako se Real može približiti Interovoj ponudi, Modrić će sigurno izabrati ostanak u Madridu. Ovdje je osvojio četiri Lige prvaka i idol je navijača. Njegova ljubav i poštovanje prema klubu odigrat će veliku ulogu u donošenju odluke, ali veliku ulogu će odigrati i novac jer će uskoro proslaviti 33. rođendan i ovo mu je možda posljednja prilika za veliki ugovor”, piše AS u svom tekstu te dodaju da će se Modrić ako odluči otići morati zamjeriti i navijačima s obzirom kako ga Florentino Perez ne misli pustiti sve dok Luka sam ne kaže, i to javno, da želi napustiti klub u kojem je proveo ”toliko lijepih trenutaka i osvojio toliko toga…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.