Ljutić: Perfekcionist sam, a više volim veleslalom od slaloma

Foto: snimka zaslona

Zrinka Ljutić oduševila je sve sjajnim drugim mjestom u slalomskoj utrci u slovačkoj Jasni gdje je bila nadomak pobjede, no ipak je na kraju prvo mjesto prepustila najboljoj skijašici svih vremena, Amerikanki Mikaeli Shiffrin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisam odmah shvatila što se dogodilo, trebalo mi je vremena da dođe euforija. Onda sam puno puta gledala snimke i shvatila sam koliko sam bila blizu pobjedi, 14 stotinki iza Mikaele Shiffrin, istaknula ja Ljutić gostujući u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. 

Ljutić ističe da je prilično samokritična, da je perfekcionist i da joj se čini da je to i blokira u nekim utrkama.

– No kada ovako odskijam, nemam što biti prekritična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeti su bili ledeni u slovačkoj Jasni, što je Zrinki odgovaralo, kaže da se dobro osjeća na takvoj podlozi.

Presretna Ljutić: Vrijedilo je svakog ispadanja, a atmosfera je bila najbolja dosad

Kaže da joj je drugo mjesto jako puno značilo. Izjavila je da je “vrijedilo svih ispadanja ove sezone”.

– Ove sam godine četiri puta ispala u slalomu. Tu je bilo nešto haklanja i jedan pad. Skijanje je uvijek bilo dosta dobro i na tim utrkama, nisu bile neke sustavne pogreške. Ja bih rekla da je bilo dosta i nesreće. Sad nakon ove utrke vidim da nije bilo toliko bitno, da se sve okrene jednim dobrim rezultatom, objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinka Ljutić dodaje da je konkurencija vrlo jaka, čak u veleslalomu jača nego u slalomu.

Komentirala je i sjajno 4. mjesto u veleslalomu u subotu, što joj je rezultat karijere.

– Napravila sam vrhunski rezultat u veleslalomu, koji mi, hajdemo reći, nije najbolja disciplina. Slalom mi je najbolja disciplina. Veleslalom je kraljica disciplina i mislim da stvarno više volim veleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljutić nakon rezultata karijere u veleslalomu: Bilo je dosta zahtjevno

Zašto?

– To je kao glavna disciplina skijanja, tu se najviše vide ti neki tehnički dijelovi. Meni je osobno najljepše za skijati. Slalom je zabavna disciplina, zna biti dosta napeta, kao što smo vidjeli. Puno se toga može promijeniti u djeliću sekunde. Definitivno ne bih mogla voziti samo slalom.

Osvrnula se i na Leonu Popović, koja je u nedjelju ispala.

– Na treninzima je kroz sezonu bila konstantna i brza, ja se uopće za nju ne brinem. Kao što je sada možda vidjela na mojem primjeru, kako se sve brzo okrene jednim rezultatom. Sigurna sam da će se tako i za nju okrenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleslalom na Kronplatzu 30. siječnja sljedeće je natjecanje u Svjetskom kupu.

Kaže da joj jako puno znači potpora obitelji.

– Ta cijela pozadina iz koje sam došla i te obiteljske priče, mislim da je to urodilo ovim rezultatima koje imam. Pogotovo moja braća i sestra, koji se također natječu i voze svoje utrke. Međusobno se podupiremo, dijelimo iskustva i puno je lakše tako.

Kakva su očekivanja od utrka koje slijede?

– Sigurno su neka očekivanja visoka, ali pokušavam sva očekivanja svesti na to da dam sve od sebe što se tiče skijanja. A rezultatski ćemo vidjeti, rekla je za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.