Ljutić uoči veleslaloma u Söldenu: Osjećam se spremnije nego prošle sezone

popović ljutić
Foto: Snimka zaslona

Sezona Svjetskog skijaškoga kupa već se tradicionalno otvara veleslalomima u austrijskom Söldenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u novu sezonu hrvatske skijašice i skijaši ulaze s velikim ambicijama. Ne propustite izravne prijenose na Drugom programu HTV-a!

U subotu je na rasporedu ženski veleslalom u kojem će nastupiti Zrinka Ljutić, a u nedjeljnoj muškoj utrci po prve bodove kreću Filip Zubčić i Samuel Kolega.

– Veselim se startu i dati sve od sebe. Zadnjih par dana prije utrke provela sam na stazi, trenirala veleslalom. Također sam radila na kondiciji i evo sad smo se prebacili na slalom. U biti uskijavam se, radim neke detalje na fizičkom stanju i spremam se za utrku. Nema puno treme, nadam se da će tako i ostati, ali ako budem nervozna ili nešto, probat ću se smiriti i voziti svoje. Ne razmišljam rezultatski što bih očekivala iskreno od ove utrke, samo da budem u trideset i da odskijam onako kako sam skijala na treninzima ovih dana, bila bih jako zadovoljna. Da ne pokleknem pred utrkom, pred svom tom nervozom, nego da samo skijam svoje i onda ću vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O očekivanja za ovu sezonu kaže:

– Teško mi je reći koja je razlika u formi točno od prošle sezone, ali znam da sam fizički spremnija, mislim da sam u glavi bolje posložena, jednostavno sam starija godinu dana. Ne zvuči puno, ali puno je tu iskustva kroz sve te utrke bilo. Osjećam se spremnije definitivno, zaključila je Ljutić.

– Zdrav sam, dobro se osjećam i idemo jako od početka sezone. Ovih par tjedana prije utrke ili par dana ništa se ne mijenja. Klasično treniramo, možda malo intenzitet smanjimo. Uvijek počinje ta lagana nervoza čim se utrka bliži. To je onako nekako normalno. U biti se veseliš da krene sezona, a sam ne znaš kako će proći prva trka. Ne znaš kakav je ostatak konkurencije. Međutim, sve je to dio sporta i zato je lijep sport. Zadnjih par treninga sam skijao dobro. Vidjet ćemo u subotu i nedjelju što je prava istina, rekao je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.