Loše vijesti za sve tenisače koji ‘kradu vrijeme’: Na US Openu uvodi se sat vidljiv svima, postoje i kazne

đokovića
Foto: fah

Svi tenisači koji ‘kradu vrijeme’ prije serviranja mogli bi biti u velikim problemima kad čuju da se će na US Openu uvesti sat s odbrojavanjem 25 sekundi, koliko će igrači imati od završetka poena do počinjanja sljedećeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tempo igre vrlo je bitna stvar u današnjem sportu. Svjesni smo toga i želimo ići u korak s time”, poručuje Chris Widmaier, glasnogovornik Američkog teniskog saveza (USTA), koji organizira US Open.

Sada u pravilima stoji da igrači imaju 20 sekundi na raspolaganju između poena, no te brojke nisu vidljive. Glavni sudac je taj koji odlučuje je li igrač prešao granicu.

Sada će sat biti vidljiv svima, aktivirat će ga glavni sudac, a odbrojavanje počinje kad on smatra da je prikladno. Za prvo prekoračenje vremena kazna je opomena, zatim gubitak poena i gubitak gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.