Lovren: ‘Nisam više želio sjediti na klupi i mislim da sam otišao u idealnom trenutku’

lovren
Foto: fah

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren ponovno je s reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Definitivno mi je nedostajala reprezentacija, prošlo je deset mjeseci otkako smo zadnji put bili zajedno. Baš sam jučer pričao s Lukom, prenio sam mu da je ozračje super, da su svi dečki jako sretni. Iskreno je razočaran što nije s nama, ali jedva čeka da budemo ponovno zajedno u listopadu. Znam točno kako mu je, nismo navikli biti toliko dugo odvojeni jedni od drugih. Na licima svih nas možete samo vidjeti osmijeh, radujemo se nadolazećim utakmicama”, kazao je Lovren.

Komentirao je i svoj dolazak u Zenit.

“Poslije dugo vremena provedena u Liverpoolu vrijeme je bilo za neku promjenu. Rusko prvenstvo je počelo, odigrao sam nekoliko utakmica u kontinuitetu, što je za mene svojevrsna promjena, jer u posljednje vrijeme nisam bio standardan u Liverpoolu. Polako hvatam formu, nije to još na top razini, ali vjerujem da ću se u nadolazećem razdoblju vratiti u pravi ritam.Jednostavno, sretan sam što sam promijenio sredinu poslije dugo vremena, jer… U jednom trenutku dođe do zasićenja i u tom kontekstu je prirodno da želiš promijeniti sredinu. Naravno da nikad nije lako napustiti tako veliki klub kao što je Liverpool, ali otišao sam u najboljem mogućem trenutku. Žao mi je što sam napustio Anfield, ali mogu ponosno hodati uzdignuta čela, jer sam u Liverpoolu dao sve od sebe, osvojio najbitnije trofeje i, sveukupno gledajući, proveo tamo jako lijepo vrijeme. Budući da sam čovjek koji se uvijek želi dokazivati, ne smatram da je Zenit niža razina u mojoj karijeri, već novi izazov. Svima želim dokazati da sam još uvijek u formi”, rekao je Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakom je igraču bitno da igra. Ako ne igraš, a dođeš u reprezentaciju gdje su dečki u odličnoj formi, onda u nekim utakmicama možeš izvisiti i ne uklopiti se na najbolji mogući način. Zato je meni jako bitno igrati u klubu i zato sam promijenio sredinu, pogotovo u mojim godinama. U redu, nisam ni najstariji, ni najmlađi igrač, imam iskustvo koje može doći do izražaja na terenu. Da rezimiram, nisam više želio sjediti na klupi i mislim da sam otišao u idealnom trenutku. Želim u nadolazećim godinama dati reprezentaciji sve što mogu, a ne da me se samo pamti po igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Želim još više, želim ostvariti dobar rezultat na Europskom prvenstvu i onda opet na idućem Svjetskom prvenstvu u Kataru”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.