Lovren otkrio hoće li biti spreman za Euro i kako se osjeća kad ne igra za Liverpool

epa07944395 Mohamed Salah (R) of Liverpool celebrates with teammate in Dejan Lovren (L) after scoring his team's fourth goal during the UEFA Champions League Group E match between Genk and Liverpool FC in Genk, Belgium, 23 October 2019. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Dejan Lovren neko vrijeme nije igrao za Liverpool zbog ozljede, a u razgovoru za Sportske novosti otkriva detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li previše utakmica na Otoku?

“Stvarno ih ima dosta. E sad, ima li ih previše? Zapravo, radilo se o tome mogu li nam na Otoku izaći ususret. Naime, nakon klupskog svjetskog prvenstva uopće nismo dobili stanku, mislim da je trener Klopp više mislio na to kad se požalio. Ako je već bila kratka zimska stanka, nije bilo fer da smo morali igrati kup-utakmicu, onda se to nije moglo nazvati zimskom stankom. Svi stojimo iza našeg trenera, ako smo već odigrali 65 utakmica, onda smo zaslužili neki kraći odmor od sedam dana. Zaista su ponekad neki igrali mrtvi umorni, jer je tempo nemoguć”, rekao je.

“Forma mi se nije srozala. U takvoj situaciji sam bio i na početku sezone. Pa i prošle sezone pred kraj sam igrao manje, nisam dobivao pretjerano puno prilika. Međutim, bio sam strpljiv, makar dva-tri mjeseca nisam bio “unutra”. Ipak, kad sam god dobio priliku, odigrao sam dobro. Znate koja je bit? Ostati čvrst u glavi! Na treninzima sam radio kako treba, makar nikad nisam znao kad će doći moja prilika, moje minute. To je kod mene uvijek bilo tako. Razmišljam dugoročno. Stalno razmišljam o utakmicama za hrvatsku reprezentaciju, o Europskom prvenstvu. Konačno, razmišljam o svome zdravlju. Moram biti profesionalac, želim pokazati da svi baš uvijek mogu računati na mene. Trener Klopp zna da se može osloniti na mene. To sam mu bezbroj puta pokazao. Kad je god netko bio ozlijeđen, ja sam bio taj koji uvijek može ući. Ne samo to, kad uđem pokažem da mogu zadržati svoju poziciju. To sam napravio prije one ozljede. Nažalost, tako je ispalo, ali idemo dalje”, kaže na pitanje o manjku minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li biti spreman za Euro?

“Protekom godina postaješ pametniji, više koristiš pamet nego svoju tjelesnu spremu. Iskustvo se ne može kupiti. Dobiješ ga kroz godine. Ne bi trebalo biti problema na Euru. Prošao sam sva najveća finala, od klupskih do reprezentativnih, vidio sam što sam trebao vidjeti. A ono što je najvažnije, to je činjenica da sam i dalje željan i gladan nogometa, utakmica, pobjeda, uspjeha… Jer da nisam, onda sigurno ne bih bio spreman”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.