Lovren pozvao na bojkot Disneyja nakon najave o povećanju LGBT sadržaja: ‘Odvratni su’

lovren
Foto: fah

Disney, jedna je od najvećih svjetskih medijskih i produkcijskih kuća, nedavno je najavila da će povećati zastupljenost LGBT likova. Nakon toga je hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren pozvao na bojkot-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Upravo sam otkazao svoju godišnju pretplatu na Disney+. Odvratni su”, napisao je i priložio fotografiju.

To je učinio nakon što je izvršna direktorica Disneyja Karey Burke najavila kako će u budućnosti pokušati osigurati da najmanje 50 posto njihovih likova predstavljaju slabo zastupljene skupine, među kojima je i LGBT zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Homoseksualni poljubac u Disneyevu crtanom filmu: Pokleknuli pod pritiskom LGBT-a

> LGBT aktivisti pritišću Disney jer se nije dovoljno protivio zakonu koji zabranjuje provođenje LGBT agende nad djecom

“Javljam se kao majka dvoje queer djece. Imam jedno transrodno dijete i jedno panseksualno dijete, a također i kao izvršna direktorica Disneyja. Bila sam užasnuta kada sam od kolega saznala da Disney u svojemu sadržaju ima samo ‘šačicu’ queer glavnih likova i tada sam shvatila da moram nešto učiniti”, rekla je Burke u videu objavljenom u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.