Ludo finale Kupa Hrvatske: Devet golova u utakmici u kojoj je Dinamo osvojio novi trofej

Foto: fah

U Velikoj Gorici odigrano je nevjerojatno finale Kuoa Hrvatske, u kojem su se sreli Dinamo i Istra 1961, a palo je čak devet golova. Hrvatski prvak, Dinamo, imao je 3:0, no zamalo je sve prosuo, no na kraju je slavio uvjerljivih 6:3. Šest od devet golova palo je u drugom poluvremenu, kada su igrači zabijali kao na tekućoj vrpci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

”Istra je na otvaranju drugog dijela s dva gola u samo 60-tak sekundi smanjila na 3:2. Dinamo je potom poveo sa 4:2, ali su Puljani zabili i treći gol. Ipak, Dinamo je s još dva gola otklonio sve dvojbe.

Golove za Dinamo zabili su Mislav Oršić (6, 75), Arijan Ademi (9), Lovo Majer (33), Josip Šutalo (59-ag) i Mario Gavranović (84), dok su za Istru 1961 zabili Taichi Hara (52, 53) i Šime Gržan (63-11m).

Dinamo je tako na fantastičan način zaokružio možda i najuspješniju sezonu u povijesti kluba. “Modri” su osvojili duplu krunu, te stigli do četvrtfinala Europske lige, u kojem su poraženi od finalista tog natjecanja Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane već sam ulazak u finale predstavlja veliki uspjeh za klub iz Pule, no Istra se sada mora okrenuti teškoj borbi za prvoligaški spas.

U subotu je očekuje dvoboj zadnjeg kola, gostovanje kod doprvaka Osijeka, a uoči zadnjih 90 minuta sezone ima bod više od “fenjeraša” Lokomotive koja gostuje kod Hajduka.

Zanimljivo, po dolasku u Dinamo 1995. godine Damir Krznar je osvojio tri uzastopne dvostruke krune, a sada je dvostruku krunu osvojio i na klupi Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je fantastično ušao u susret postigavši u prvih devet minuta dva gola. Već u 6. minuti Oršić je zabio za 1:0. Ademi je prošao po desnoj strani i poslao idealnu loptu na drugu stativu gdje je Oršić s tri metra zabio za 1-0.

Tri minute kasnije i Ademi se upisao među strijelce, a asistent je ovoga puta bio Bruno Petković.

Dinamo je tako “blitzkriegom” stigao do velike prednosti, a kada je Majer u 33. minuti zabio za 3:0 činilo se kako je sve gotovo.
Čudesno drugo poluvrijeme Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Istra se na otvaranju drugog dijela čudesno vratila postigavši dva gola u minuti. Oba je zabio Japanac Taichi Hara, a kod oba je asistirao Španjolac Sergi Gonzalez.

Prvo je Gonzalez u 52. minuti ubacio, a Hara glavom pogodio za 3:1, da bi samo minutu kasnije Španjolac opet ubacio s lijeve strane, ovaj put prizemnu loptu, a Hara se sjajno snašao i zabio drugi gol, ukupno već šesti u Kupu.

Dinamo se brzo pribrao i u 59. minuti je stigao do prednosti 4:2. Ivanušec se sjurio u kazni prostor i pucao, lopta je pogodila u vratnicu, a u želji da izbije loptu, Šutalo ju je zakucao u vlastiti gol.
Nespretnost Zagorca zakomplicirala utakmicu

Istra se nije predavala i četiri minute kasnije smanjila je na 4:3. Zagorac je neoprezno oborio Ivančića skrivivši kazneni udarac, a Šime Gržan je bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti Istra je umalo izjednačila. Gržan je pucao, a Zagorac je sjajno obranio. Nakon kornera Dinamo je jurnuo u kontru, Tolić je sjajno uposlio Oršića koji je zabio za 5:3.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Dinamo je razriješio u 84. minuti kada je Gavranović na još jednu Tolićevu asistenciju zabio za 6:3”, piše portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.