Luis Enrique: U 15 minuta smo dobili utakmicu; Guardiola: Barca je Messi!

Nakon utakmice oba trenera dala su svoje viđenje utakmice te su progovorili o ključnim trenutcima u kojima je odlučen pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je to teška utakmica, ali to smo i očekivali. Mi smo stvarali više šansi nego li Bayern i u periodu od 15 minuta smo dobili utakmicu. Međutim, nije ništa još gotovo, moramo pričekati uzvratnu utakmicu, koja će također biti teška” – rekao je Luis Enrique.

Luis Enrique
Trener Barcelone odao je počast Leu Messiju, najboljem igraču svijeta, s kojim je do nedavno bio u “tihom ratu”. I Enrique je svjestan koliko omaleni čarobnjak znači za Barcelonu. Uz lošu večer Suareza, a ni ništa boljeg Neymara kojem je Messi namjestio situaciju za pogodak, pitanje je kako bi utakmica završila da se Argentinac nije ukazao u ključnim trenutcima.

“Naravno, život je lakši kad u ekipi imate Lea Messija. On čini sve što poželi, mi to vidimo svaki dan. Jednostavno, on je s drugog planeta” – izjavio je trener Barcelone o svom najboljem igraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bocnuo je Enrique indirektno i kolegu na klupi Bayerna, čija momčad nije uspjela uputiti niti jedan udarac u okvir ter Stegena. Efikasni njemački stroj nije uspio postići ni pogodak, a Enrique to pripisuje dobroj obrani.

“Nismo primili pogodak, a osim toga oni nam gotovo pa nisu stvorili pravu priliku. To samo znači kako smo se dobro branili. Oduzimali smo im lopte čak i u njihovoj polovici, tako da je naše postavljanje na terenu bilo savršeno. Naravno oduševljen sam rezultatom, međutim u uzvratu ću tražiti ozbiljnost od igrača, jer nagrada je prevelika da bismo se opustili.”

Pep Guardiola rekao je kako ništa ne zamjera svojim igračima, da nisu oni krivi za poraz, nego ‘krivca’ treba tražiti u njemu. Plan igre bio je oduzeti posjed lopte Barceloni, tu su kaže Pep, zakazali i sve je palo u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Htjeli smo kontrolirati posjed lopte, ali protiv Barcelone to nije moguće. Barca je Leo Messi – ali Barca je također jako dobra momčad, ekipa koja je u strašnoj formi u svim poljima. Bili smo loše postavljeni kod prva dva pogotka, a treći je bio neizbježan” – rekao je nakon utakmice Pep Guardiola.

Pep Guardiola
Osvrnuo se Pep i na probleme s ozljedama te je pohvalio svoje igrače koji su dali maksimum.

“Respektiram igrače koje imam na klupi, ali ja sam se odlučio samo za jednu promjenu. Mogao sam učiniti još zamjena, ali odlučio sam držati se momčadi koja je bila na terenu. Ponosan sam na svoju momčad – već dva, tri mjeseca imamo ove probleme s ozljedama, a pogledajte koliko smo daleko dogurali. Mogu samo zahvaliti igračima na svemu” – rekao je strateg bavarske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu zamisliti drugačiji nogomet od onoga gdje imam posjed lopte. Čestitam Barceloni, ali vidimo se u uzvratu sljedeći tjedan” – poslao je jasnu poruku Guardiola koji se ne misli predati iako mora nadoknaditi zaostatak od tri pogotka razlike, a pritom ne primiti niti jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.