Luka Modrić nogometaš godine u izboru Večernjeg lista

Hrvatski reprezentativac i član Real Madrida Luka Modrić izabran je za najboljeg hrvatskog nogometaša u 2014. godini u izboru Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je u 43. izboru Večernjeg lista pobijedio sa 109 bodova i time četvrti put osvojio ovu nagradu. Modrić je uvjerljivo slavio, a više bodova od njega osvojio je jedino Dado Pršo koji je 2004. pobijedio sa 110 bodova. Drugo mjesto osvojio je napadač Atletico Madrida Mario Mandžukić sa 96 bodova, a treći je bio Barcelonin nogometaš Ivan Rakitić sa 82 boda.

“Ovo je moj već četvrti ‘Večernjak’ i ponosan sam na ovu nagradu. Kada sam je prvi put dobio krenuo sam u nogometni svijet. Ona me dodatno ohrabrila,” poručio je Modrić koji je tijekom 2014. osvojio četiri trofeja u dresu ‘Kraljevskog kluba’ pri čemu i Ligu prvaka.

Modriću je statuu ‘Pobjednik’, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu predao Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista. Večernji list najboljeg nogometaša godine bira od 1972. godine, a rekorder sa šest nagrada je Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabrana je i Nada godine, a nagrada je pripala braniču Bayer Leverkusena Tinu Jedvaju sa 48 bodova. Drugo mjesto osvojio je nogometaš Barcelone B Alen Halilović sa 26 bodova, a treće mjesto su podijelili Marko Rog (Split) i Marko Pjaca (Dinamo) sa po 18 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.