Luka Modrić za Times i o sjajnom Portugalcu: ”Igrati s Ronaldom bilo je nevjerojatno”

Foto: Snimka zaslona

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, kako smo već pisali, za Times je progovorio o situaciji u Realu, odnosu s prijateljem Garethom Baleom, ali i Cristianu Ronaldu, bivšem igraču ”Kraljevskog kluba”, danas zvijezdi Juventusa. Luka se prisjetio i vremena od prije osam godina kada je iz Tottenhama prelazio u Real Madrid. Naravno, pohvalio je i svog bivšeg trenera Jose Mourinha te već spomenutog Cristiana Ronalda, koji briljira u posljednje vrijeme, pogotovo u dresu portugalske reprezentacije. Švedskoj je u Ligi nacija zabio dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram pohvaliti Ronalda. Igranje s njim bilo je nevjerojatno. Imali smo sedam sjajnih godina, osvojili smo toliko toga s Cristianom u momčadi i možda kada nekad nismo bili najbolji, Cristiano bi niotkuda riješio utakmicom svojom sposobnošću, karakterom i kvalitetom. Sve je bilo posebno kod njega. Način na koji je radio u trening-kampu i na terenu, pa kad stvari ne idu dobro, uvijek smo mogli očekivati od njega da napravi nešto posebno”, kazao je Modrić o sjajnom Portugalcu, koji je 2018. godine iz Reala prešao na Apeninski poluotok, točnije u Juventus. Te 2018. godine Luka je osvojio Zlatnu loptu te je tako nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Na tom je putu za Luku bio jedan važan čovjek, još jedan Portugalac, Jose Mourinho, koji je kapetana Vatrenih trenirao u Realu.

“Prema njemu sam posebno naklonjen i prema svemu što mi on znači. U Italiji, Engleskoj i Španjolskoj je pobjeđivao i zna kako se to radi. Nadam se da to može napraviti i sa Spursima. Sjajna je stvar da Tottenham može imati nekog poput njega. On pobjeđuje svugdje. Čak i kad ljudi kažu da nije osvajao u Unitedu, varaju se. Osvojio je Europa ligu i nekoliko kupova zbog svoje kvalitete. Ako bih morao izdvojiti nešto što radi drugačije od drugih trenera, to su pripreme utakmica. Nevjerojatno, pruža vam sve što trebate znati o protivnicima, gdje ih napasti i kako to iskoristiti.”

Nije tajna, Luka Modrić ima sjajan odnos s velškim igračem Garethom Baleom i to još iz vremena kad su zajedno igrali u Tottenhamu. Bale već drugu godinu zaredom želi napustiti Real, i to ne krije. Nije u najboljim odnosima s navijačima ”Kraljevskog kluba”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gotovo 12 godina igramo skupa i ovo je teška situacija za njega i klub. On mora znati što želi. Odrastao je čovjek i mora odlučiti što mu je najbolje. Osjeća li se sretno ovdje ili želi probati nešto novo. Za mene je on i dalje sjajan igrač koji još puno toga ima pokazati. O njemu ovisi je li dovoljno gladan i želi li dalje. Mislim da će tako biti. Što god se dogodilo, ostao ili otišao, mislim da i dalje može biti glavni igrač.”

Podsjetimo, Luka Modrić je 2012. godine iz Tottenhama prešao u Real, i to tek u finišu prijelaznog roka za 35 milijuna eura. Cijela se priča razvukla na cijelo ljeto zbog činjenice da je Tottenhamov gazda, Daniel Levy, bio vrlo nezgodan u pregovorima.

“Daniel je tvrd pregovarač. Borio se za interese kluba i to bi trebao raditi svaki predsjednik, ali u tom trenutku on je bio ljutit na neke stvari. Nekoliko puta mi je obećao da će me pustiti. Održao je obećanje, no došlo je do drugog odgađanja i to me jako frustriralo. Dvaput sam spakirao kufere i bio skoro na aerodromu, ali onda bi sve propalo. Bio je frustriran, ali nakon svega je održao obećanje”, poručio je kapetan i najbolji igrač hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.