Lyon ili Dinamo? Dvoboj dvije mlade momčadi na startu Lige prvaka!

Foto: Twitter

Hrvatski prvak Dinamo, znatno oslabljen, kreće u još jednu europsku sezonu, pred vratima čeka Lyon, klub koji nije navijačima Dinama ostao baš u najboljem sjećanju. Sjetimo se poraza od 1:7 na Maksimiru prije nekoliko godina. Dinamo večeras europski pohod počinje u Francuskoj, trener Zlatko Kranjčar očekuje dobar rezultat, a u pogonu modrih je veliki broj talentiranih mladih nogometaša, predvodi ih već “prekaljeni” 19-godišnjak Ante Ćorić, koga mnogi smatraju liderom ovog Dinama na terenu. Naravno, Ćorić u ovim godinama teško može vodi klub kroz jedno natjecanje kao što je Liga prvaka bez pomoći iskusnijih igrača. Naravno, tu je Soudani, nešto iskusniji Pivarić, kapetan Domagoj Antolić, koji, nažalost, ima problema s ozljedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Zlatko Kranjčar najavio je mogućnost promjene formacije tijekom jesenske duge sezone, naime, Dinamo će igrati s tri i četiri igrača u zadnjoj liniji, ali i s dva ili tri igrača u središnjici teren. Sve ovisi zapravo o kvaliteti suparnika te ozljedama igrača budući da Dinamo ipak više nema tako široku klupu kao prije ovoljetnog egzodusa iz kluba. Formaciju koju će Kranjčar gurati ovu sezonu, barem do zimskog prijelaznog roka. je zapravo ona koju je Dinamo i dosad imao, očekuje se 4-2-3-1 sustav. Jedan napadač potpomognut ofenzivnim veznjacima.

Iako Kranjčar očekuje dobar rezultat u Lyonu optimista, osim njega, nema puno, Neki se boje nove europske sramote i golijade u mreži Dinamovog vratara. Uoči odlaska u Francusku Kranjčar nije želio otkriti sastav za prvu utakmicu Lige prvaka. Međutim, očekuje se da će modri krenuti oprezno, na kontre, s jednim napadačem, Henriguezom, no, iako nije u samom napadu ofenzivni nogometaš je Fernades, kao Soudani te Ante Ćorić. Drugim riječima, modri će ipak istrčati u sastavu u kojem ima više igrača koji mogu zabiti pogodak.

Dinamo je, naravno, već igrao u Lyonu i izgubio, poraženi su modri 2:0. Tada je Dinamo bio puno jači nego danas, no, puno je jači bio i Lyon, koji je također jedna mlada momčad, još k tome nije baš najbolje krenula u novu sezonu. Favorit u dvoboju dvije mlade momčadi? Nekoliko puta smo ponovili, naime, čak i bod Dinama večeras bio bi ravan senzaciji. Srećom, u sportu se senzacije često događaju. Uostalom, zar pobjeda Dinama u Salzburgu, kojom su modri izborili Ligu prvaka, nakon onakve igre, nije bila senzacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.