Mađarska sjajnim preokretom pobijedila Island i plasirala se na Euro

Foto: fah

Nogometna reprezentacija Mađarske sjajnim preokretom pobijedila je Island 2:1 te se plasirala na Europsko prvenstvo koje se igra idućeg ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Naime, Island je u Budimpešti daleko bolje otvorio utakmicu te su gosti poveli već u 11. minuti, pogodak iz slobodnog udarca zabio je Sigurdsson. Do samog kraja Island je imao prednost, izgledalo je kako će ipak preskočiti Mađarsku, no onda je uslijedio preokret.

No vratimo se na trenutak utakmici, naime, u 22. minuti su domaćini mogli izjednačiti, međutim, sjajnu je priliku promašio Orban, koji je pucao u golmana. U 41. minuti zaprijetio je gostujućem golu Szoboszlai iz slobodnjaka, ali je lopta otišla svega nekoliko centimetara iznad grede. Nekoliko minuta nakon toga isti je igrač je ponovno zaprijetio vratima Islanda, no gostujući vratar je uspio i ovo zaustaviti.

U drugom dijelu susreta Island je čuvao prednost te je izgledalo kako će na kraju i slaviti, međutim…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 88. minuti Mađari su izjednačili na 1:1, golmana Islanda svladao je Nego, kada je izgledalo da će se igrati produžeci  samo četiri minute kasnije, dakle, u sudačkoj nadoknadi,  Mađarska je zabila pobjednički pogodak. U centru pozornosti bio je Szoboszlai, koji je odlično pogodio za 2:1, pogodak je to koji je Mađarsku odveo na Euro.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.