Makedonci slave junaka Pandeva, vlada ekspresno odlučila nagraditi nogometaše

epa08816150 North Mcedonia's Visar Musliu (L) and Darko Velkoski (R) in action against Georgia's Valerian Gvilia (C) during the UEFA Euro qualifying playoff finals soccer match between Georgia and North Macedonia at the Boris Paichadze Dinamo Arena national stadium in Tbilisi, Georgia, 12 November 2020. EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Tridesetsedmogodišnji Goran Pandev novi je makedonski junak nakon što se Makedonija njegovim pogotkom plasirala za Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Pandev je zabio u 56. minuti postigavši svoj 36. pogodak u 114. nastupu u reprezentativnom dresu. Plakao je nankon ove utakmice, dok su ga suigrači bacali u zrak.

“Hvala na čestitkama, ali čestitati morate mojim igračima, i ne samo onima koji su tu. Makedonija je imala jednog heroja kojega su osporavali, Aleksandra Velikog, ali nitko ne može osporiti Gorana Velikog”, rekao je nako utakmice makedonski izbornik Igor Angelovski.

Ovaj povijesni trenutak nagradit će i makedonska Vlada. Premijer Zoran Zaev na svom je Fejsu objavio da je na sjednici vlade donesena ekspresna odluka da se iz proračuna nagradi reprezentativce. Svaki će dobiti 10 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Večeras smo na sjednici vlade donijeli odluku da iz proračunskih rezervi nagradimo sve članove makedonske nogometne reprezentacije s po 10.000 eura za povijesni uspjeh – kvalifikaciju na Europsko prvenstvo”, napisao je premijer Zaev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.