Mađarski mediji uoči utakmice na Poljudu: ”Igra se na stadionu na kojem je nacrtana svastika, a hrvatski navijači na San Siru pjevali ustaške pjesme!”

Foto: fah

Kako smo već pisali večeras od 20:45 sati na Poljudu igra se kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Mađarske. Vatreni su se nakon nekoliko godina i poznatih te sramnih događaja sa svastikom vratili na Poljud, neviđene su mjere osiguranja na ulicama Splita sedam sati prije same utakmice, na koju dolazi i hrvatski državni vrh predvođen predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na poredak u skupini utakmica je od izuzetne važnosti, Hrvatska je veliki favorit, a očekuje se prepun Poljud, više od 30 000 hrvatskih navijača te preko 1500 navijača gostujuće reprezentacije.

Foto: fah

Iako se pisalo o neredima, pa čak i o ”kaosu” u Splitu, prema izvješću splitske policije , dan uoči utakmice Hrvatske i Mađarske na Poljudu (20.45), nisu zabilježeni veći incidenti.

“Policijski službenici su jučer tijekom dana ukupno priveli 24 osobe, 23 hrvatska državljanina i jednog stranog državljanina uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od čega su tri osobe uz optužni prijedlog privedene na nadležni prekršajni sud”, kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali radi se većinom o onima koji su, kako se sumnja, sudjelovali u napadu na navijače mađarske reprezentacije. Navodno su mađarski navijači u dva navrata napadnuti u Splitu, a razbijena su im stakla na jednom kombiju.

Prema informacijama koje su objavili neki dalmatinski portali sedam je osoba obrađeno kriminalistički te prekršajno prijavljeno zbog  postojanja sumnje u preprodaju ulaznica, čime su ostvarili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Oduzeto je 11 ulaznica.

O događanjima u Splitu pisali su i neki mađarski mediji, koji su posebnu pozornost posvetili napadu na svoje navijače. U tekstu pod naslovom ”Skandal u Splitu, hrvatski huligani napali naše navijače”, ističu kako je pravodobna reakcija policije spriječila gore scene. Mađarski mediji, bolje rečeno dio mađarskih medija, ističu neviđene mjere osiguranja koje, kako smo već spomenuli, vladaju na ulicama drugog po veličini hrvatskog grada.  Spominju helikoptere, dronove…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, i oni su najavili dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, s spominju i dolazak Viktora Orbana te Sándora Csányia.

Neki mađarski mediji su također istaknuli kako se utakmica igra na stadionu na kojem se prije nekoliko godina, a u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016., igrala utakmica Hrvatska – Italija, a na čijem su travnjaku uoči susreta nepoznati i nikad identificirani saboteri nacrtali svastiku. Spominju i Milano te navodno pjevanje ustaških pjesama hrvatskih navijača na San Siru te prekid utakmice Italija – Hrvatska bakljama i dimnim bombama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.