Makedonski reprezentativac nakon remija s Njemačkom izvrijeđao hrvatskog izbornika Linu Červara

Foto: fah
Reprezentacija Makedonije po prvi puta u povijesti uspjela je izboriti bod protiv Njemačke (25:25). Mnogi smatraju kako su Makedonci, uz Čehe, najugodnije iznenađenje Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Nakon remija protiv Njemačke, u utakmici u kojoj su imali veliku šansu za pobjedu 11 sekundi prije kraja, ali je Stoilov promašio, kapetan Makedonije, iskusni Kiro Lazarov, bio je presretan, kao uostalom i svi igrači ove reprezentacije.  Imaju i razloga, u drugi krug idu kao pobjednici svoje skupine.
”Ja sam za Stoilova spreman napraviti sve u životu. On je najborbeniji naš igrač, čovjek s najvećim srcem u našoj reprezentaciji i njemu je sve dozvoljeno pa i promašaj za pobjedu”, rekao je za Večernji list Kiro Lazarov i potom se našalio:
”U Makedoniji su ovih dana farmaceutske kuće na dobitku jer svi koji gledaju naše utakmice piju lijekove za nervozu i predinfarktna stanja. Očekujemo stoga da će nam zbog toga pojačati premije i da će netko od njih biti naš novi sponzor. Inače, u Zagrebu se osjećamo kao da igramo na domaćem terenu, a u Varaždinu bi Makedonaca moglo biti još i više, a pošto su tamo i Slovenci morat će proširiti dvoranu.”
Izuzetno zadovoljan bio je i prvi čuvar mreže Makedonije, Borko Ristovski, koji je svojim riječima opisao što se od Makedonije može očekivati u nastavku Eura, u Varaždinu:
‘Svaku ćemo se utakmicu boriti kao i protiv Njemačke. Mi nismo Danci, Šveđani ili Nijemci, ali smo luđi od svih njih zajedno. Žao mi je što napuštamo Zagreb, jer to je meni drugi najdraži grad u kojeg i privatno često dolazim, no nadam se da ćemo se izboriti i za povratak.”
Ristovski je inače član Barcelone, koji je za Večernji list komentirao šanse hrvatske reprezentacije s obzirom kako naša reprezentacija na Euru nastupa bez Domagoja Duvnjaka, čiji je povratak upitan, no, umjesto konkretnog odgovora na pitanje o Duvnjaku Ristovski se obrušio na hrvatskog izbornika Linu Červara, koji je svojedobno bio klupski trener Ristovskog, Neki smatraju kako se očito radi o nekim starim, nerazjašnjenim računima.
”Hrvatska ima jako dobru momčad, no nedostaje im bolji trener. Lino Červar nije trener za ovu Hrvatsku jer njegovo je vrijeme prošlo prije 5,6 godina. On je vremešan i izvan top rukometa već desetak godina. Kada biste imali boljeg trenera siguran sam da biste bili jedan od favorita za medalju”, rekao je Ristovski,

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima makedonski igrač tvrdi kako je Lino trener starog kova. Červar je, za one koji to možda ne znaju, osvajač čak dva zlata na velikim svjetskim rukometnim natjecanjima.

”Pogledajte samo rukomet koji Hrvatska igra. Imate iznimne igrače, jednog od najboljih igrača na svijetu, a igrate posve drugačiji rukomet od modernog. To je neki rukomet koji se igrao prije pet, šest godina, no ova igra se brzo razvija”, zaključio je Ristovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.