Mama Dražena Petrovića govorila o razlozima prekida prijateljstva najboljeg hrvatskog košarkaša i Vlade Divca

Foto: fah

Mama Dražena Petrovića, najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena, koji je početkom devedesetih štrajkao glađu u nastojanju da međunarodna zajednica prizna Hrvatsku i zaustavi velikosrpsku agresiju, Biserka Petrović, u emisiji ”Majke šampiona” na Arena sportu, govorila je i o odnosu između njenog sina i kontroverznog srpskog košarkaša Vlade Divca. Divac je inače poznat po tome da je na Svjetskom košarkaškom prvenstvu 1990. u Argentini jednom hrvatskom navijaču oteo hrvatsku zastavu, pričalo se da je Divac tu zastavu gazio, a nakon toga Dražen, u to vrijeme veliki njegov prijatelj, više nije razgovarao s njim. Sva ostala tumačenja oko raskida prijateljstva Dražena Petrovića i Vlade Divca proizvod su naklapanja, uglavnom zlonamjernih. Naime, Dražen nikad u tri godine, dakle, do tragične pogibije, nije javno izrazio želju da se pomiri s Divcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoja nagađanja o prekidu prijateljstva Vlade Divca i Dražena Petrovića, u osvit velikosrpske agresije na Hrvatsku i Draženov rodni Šibenik, iznijela je i Draženova majka Biserka. Dražen Petrović i Vlade Divac bili su veliki prijatelji sve dok se nije vidjelo što se Hrvatskoj sprema iz Beograda, odnosno dok Divac nije pokazao svoj primitivni impuls, kada je jednom navijaču oduzeo hrvatsku zastavu. Srpski mediji tvrde kako je politika razdvojila dvojicu prijatelja, no, to, dakako, nije istina, razdvojila ih je brutalna srpska agresija na Hrvatsku i činjenica da protiv toga nije ustao Vlade Divac kao prijatelj  Dražena Petrovića. Divac niti jednog trenutka nije javno pozvao JNA da zaustavi napade na Hrvatsku i Draženov Šibenik.

”Ja sam Dražena za to pitala, ali on nije puno pričao. Rekao je samo: ”Pusti to za druga vremena.” On nije želio raspravljati o tome, no, očito se dogodio jedan mali razmak i oni bi to sigurno riješili da Dražen nije tragično završio. Nisam u to puno ulazila, jer sportaši sami među sobom rješavaju te stvari. Oni sve to na jedan lijepi način rješavaju, dok se mi mučimo”, kazala je, nagađajući, majka najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena.

Mama Dražena Petrovića bila je emotivna kada je govorila o susretu s Divcem na oproštaju slovenskog košarkaša Jure Zdovca u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kada je Jure Zdovc u Ljubljani imao oproštaj suprug i ja smo bili pozvani te smo tamo otišli. S druge strane dvorane vidjeli kako prema nama dolazi Divac. On je mog supruga i mene toliko zagrlio, ali nije mogao ni riječi progovoriti. I sad se zbog toga ježim. Toliko je u njegovoj duši bili osjećaja da je to mene za sva vremena kupilo. Zato može govoriti tko što hoće, ali Divac je puno napravio da se film ‘Jednom braća’ napravi, priča je lijepa i sav je novac od filma dan u Draženov fond, mada Dražen nikad nije razmišljao o novcu. Samo hoću reći kakva je to gesta bila. To su sportaši koji razumiju svoj jezik i oni nose nešto posebno u sebi što mi ostali nikad nećemo razumjeti. Sportaši razmišljaju svojom glavom i na svoj način, to je jedna obitelj”, rekla je mama pokojnog Dražena Petrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.