Mamić komentirao slučaj Hasić i odlazak Svetine

Foto: Snimka zaslona

Zdravko Mamić se u razgovoru sa Sportskim novostima osvrnuo i na dva slučaja koja su posljednjih tjedana malo uzdrmala idiličnu situaciju na Maksimiru – odlazak Ajdina Hasića koji je napustio Dinamo u jako čudnim okolnostima te o smjeni Tomislava Svetine, bivšeg dopredsjednika kluba i člana Uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da sam ja bio u klubu, to se ne bi dogodilo! To je krimen Dinama, ispao je naivan. Dali smo Hasiću u ruke raskid starog ugovora i prijedlog novog. Naime, da se potpiše novi, trebalo je raskinuti stari. Da bi oba stupila na snagu, morali su potpisati njegovi roditelji jer je riječ o maloljetniku. Netko je iz kluba to dao na potpis, a dječak, njegovi roditelji i njihovi savjetodavci to su iskoristili. No vrlo će se lako dokazati da se radi o klasičnoj prevari”, smatra on.

No, brine ga nešto drugo.

“Već je bilo problematičnih slučajeva za Dinamo, recimo slučaj Murić, u kojem sam ja bio i sudski progonjen iako sam samo štitio interes Dinama. Pravomoćno sam oslobođen, ali je Dinamo izgubio Murića. Međutim, u tom je slučaju, kao i u ovom s Hasićem, ulogu imao odvjetnik koji se zove Davor Radić. On je bio prisutan u USKOK-u kad je ispitivan Luka Modrić jedne nedjelje u 23 sata. Što je zakonski nedopušteno. Ne može svjedok davati iskaz uz prisustvo odvjetnika. Također, taj je isti Radić bio svjedok Tužiteljstva protiv Modrića za vrijeme istrage u Osijeku. Zato se sad vodi proces protiv njega u odvjetničkoj komori. Sad se pojavio i u slučaju Hasić. Recimo, on je meni u jednom telefonskom razgovoru prije par mjeseci rekao: “Zapamtit ćete vi Radića.” Te riječi oslikavaju njegovo djelovanje”, pojašnjava Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i odlazak Toislava Svetine.

“Nije došlo ni do kakvog sukoba koji bi bio povod njegovu odlasku. Došlo je do razmimoilaženja između planova i zahtjeva koje je postavio klub i onoga što je on radio, tako je došlo do sporazumnog raskida. Bio je onaj “slučaj OI”’, pa priča oko Statuta, bilo je pravnih propusta… Zato je rukovodstvo kluba smatralo da mora reagirati i da se to više neće tolerirati”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.