Mamić najavio dvoboj divova, utakmicu Hrvatske i Francuske: ‘Golman im je odličan, brani konstantno dobro, ne smijemo ga razbraniti’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija sprema se za odlučujuću utakmicu protiv svjetskih prvaka, Francuza (srijeda 20:30) u posljednjem kolu druge faze Europskog rukometnog prvenstva. Pred novinare je izašao Marko Mamić, jedan od aduta izbornika Line Červara. Mamić se na turniru predstavio u dobrom svjetlu, navijači mogu biti zadovoljni. U jednom trenutku splitska Spaladium Arena skandirala je – Mamiću…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobio sam protiv Norveške malo više prostora u obrani, u kojoj igram i za klub. Izbornik ima takvu taktičku zamisao i ispoštovao sam to. Sigurno da imamo više samopouzdanja i više slobode u igri, što je jako važno uoči utakmice protiv Francuske. No, nadam se da nećemo poletjeti previsoko i da ćemo ostati čvrsto nogama na zemlji. Moramo biti svjesni da je to utakmica koja odlučuje o nastavku turnira”, rekao je Marko, koji progovorio i o nedvojbenoj kvaliteti Francuza. Francuski izbornik pomladio je momčad, no, i dalje je glavna igla te momčadi Nikola Karabatić.  Mamić tvrdi da ”Francuzi nisu loši…”

”Malo su se podmladili, ali je okosnica ekipa stara, koja je osvajala mnogo medalja, tako da neće biti lako. S druge strane, novi mladi igrači su jako dobri u svojim klubovima te su tijekom cijelog turnira pokazali visoku kvalitetu. Imaju nekih problema s ozljedama, ali imaju i zamjene, što nije problem za njih. Tu su Remili, Mahe,… koji su već sada vrhunski igrači.”

Podsjetimo, Francuska je svladala Švedsku, dosta uvjerljivo, 23:17, dakle istu onu Švedsku koja je također uvjerljivo bila bolja od Hrvatske. Nije čudo kada reprezentacija čiji golman ima 19 obrana tijekom susreta pobjedi, a upravo je toliko obrana imao sjajni Francuz Vincent Gerard protiv Šveđana, Da bi Hrvatska uopće imala šanse protiv Francuza naši golmani moraju biti barem na istoj razini na koji su francuski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gerard je jako dobar golman, kojeg znam još od prije. Uvijek je bio dobar golman. Sad je Europsko prvenstvo, velika scena, pa je došao više do izražaja, ali on brani konstantno jako dobro. No, ne želimo ga razbraniti i sigurno mu onda neće biti lako. Međutim, to je takva momčad u kojoj su svi igrači sjajni, a i liga im je odlična te može stati uz rame Bundesligi”, kazao je Marko Mamić, koji je pokušao objasniti na koji bi to način Hrvatska mogla do pobjede.

 “Nismo dosad često igrali protiv obrane 5-1, ali vježbamo to na treninzima. To kod njih igra Guigou, koji nije visok ali je brz igrač, a mi imamo visočije igrače koji mogu prebaciti loptu preko njega. No, vidjet ćemo što će oni napraviti i kako će to sve izgledati na terenu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.