Mamićeve prve riječi nakon pokušaja ubojstva bile su: “Hvala Bogu da sam pogođen ja, a ne netko drugi”

Foto: snimka zaslona

Zdravko Mamić sa svojom obitelji bio je na ledini na kojoj se nalazi spomen ploča ocu koji je na tom mjestu imao srčani udar nakon kojeg je umro, a koja se nalazi nedaleko od Tomislavgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je tamo i djece, ali se napadači nisu obazirali nego su iskočili iz grmlja, kaže njegov brat Zoran, i nasumce ispalili 5-6 metaka, od kojih je jedan pogodio Zdravka, a drugi je oštetio automobil.

“Ništa me ne može slomiti, sutra idem u Albaniju”, rekao je Zdravko Mamić bratu Zoranu, pišu 24sata.

“Hvala Bogu da sam pogođen ja, a ne netko drugi”, bile su prve njegove riječi nakon pokušaja ubojstva, a to je Miro Mamić, njegov rođak, prenio medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Došli smo s četiri automobila. Ja sam bio zadnji. Čim je izišao iz auta Zdravko je pao. Pucnjavu nisam čuo. Mislio sam da mu je majci pozlilo, ali odmah smo vidjeli krv. Zavezali smo mu nogu majicom i pošli prema Tomislavgradu dok nismo sreli Hitnu koja je išla prema nama”, ispričao je o dodao kako su napadači očito čekali nekoliko dana jer su pripremili sačekušu, a nisu znali kada će točno doći Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.