Mandžukić potpisao i poručio: Sviđa mi se Atleticov stil

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (28) prošao je liječnički pregled, a potom potpisao ugovor nakon čega je i službeno postao član španjolskog nogometnog prvaka Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je potpisao ugovor na četiri godine, dok će njegovom bivšem klubu Bayernu pripasti oko 22 milijuna eura odštete. ‘Mandžo’ je stigao u Atletico kao zamjena za Diega Costu koji će karijeru nastaviti u redovima Chelsea.

“Sviđa mi se stil Atleticove igre. Jako dobro poznajem Atletico, njegove igrače i sjajnog trenera. Uvjeren sam da mogu pomoći i da ćemo zajedno napraviti mnoge dobre stvari”, rekao je hrvatski napadač.

Mandžukić je naglasio kako se osjeća sjajno i kako jedva čeka početak treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odgovara mi Atleticova igra. Znam da Atletico ima sjajne navijače i siguran sam kako ćemo se uskoro zajedno veseliti,” dodao je Mandžukić koji nije želi previše govoriti o svojim kvalitetama.

“Ne volim pričati o sebi, neka to rade drugi,” poručio je.

Mandžukić je postao prvi hrvatski nogometaš u Atleticu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo obavljenim transferom iskazao je i sportski direktor Atletica Jose Luis Caminero.

“Mandžukić je pobjednik, snažan napadač s odličnim udarcem. Vrlo je pokretljiv, puno radi u fazi obrane i s njim u napad moći ćemo pritiskati suparnika već na njegovoj polovici,” kazao je Caminero.

Mandžukić je postao prvi hrvatski nogometaš u Atleticu premda je u španjolskoj Primeri kroz povijest igralo više od 30 hrvatskih igrača. Iduće sezone hrvatski nogomet će imati predstavnika u tri najjača španjolska kluba. Luka Modrić je član Real Madrida, Ivan Rakitić je potpisao za Barcelonu, a Mandžukić je stigao u Atletico koji je ovoga ljeta angažirao i Guilhermea Siqueiru iz Granade te Angela Correu iz argentinskog San Lorenza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je pripreme za novu sezonu započeo početkom ovoga tjedna. Mandžukić bi u dresu europskog doprvaka mogao debitirati 23. srpnja u prijateljskoj utakmici protiv Numancije, a dva dana kasnije ‘Los Colchonerosi’ odlaze na pripreme u SAD gdje ih očekuju utakmice protiv San Jose Earthquakesa i meksičke Americe.

Mandžukić je proveo dvije sezone u Bayernu i u obje je bio najbolji strijelac kluba. Sa Bayernom je osvojio dva naslova u Bundesligi, te Ligu prvaka 2013. godine. U 54 bundesligaške utakmice, otkako je 2012. došao iz Wolfsburga, Mandžukić je za Bayern zabio 33 pogotka, a prošle sezone bio je drugi strijelac Bundeslige sa 18 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.