Mandžukić treće, Rakitić četvrto najrentabilnije pojačanje u Primeri

Mario Mandžukić je treće, a Ivan Rakitić četvrto najrentabilnije ovogodišnje pojačanje u španjolskoj nogometnoj ligi, pokazuje studija koja uzima u obzir vrijeme provedeno na terenu u odnosu na iznos transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je ljetos za 22 milijuna eura došao iz Bayerna, a odigrao je 73 posto utakmica, pokazuje izvještaj Soccerex Transfer Reviewa, prezentiran u španjolskoj državnoj organizaciji zaduženoj za upravljanje sportom (CSD).

Rakitić je za 20 milijuna eura prešao iz Seville u Barcelonu, za koju je dosad odigrao 71 posto utakmica.

SPAIN SOCCER JOAN GAMPER TROPHY
Na prvom mjestu je Nijemac Toni Kroos koji je proveo 96 posto vremena na terenu od kada je Real Madrid platio Bayern Muenchenu 80 milijuna eura. Drugi najrentabilniji igrač je Realov James Rodríguez, za kojeg je također plaćeno 80 milijuna i koji je odigrao 83 posto utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je ove godine doveden kao zamjena za Diega Costu, koji je otišao iz Atletica u Chelsea. Igrači Atletica sve se više privikavaju na hrvatskog reprezentativca.

“Mario je igrač šesnaesterca, iako zna ulaziti iz vanjskog prostora. Malo po malo, razumijevat ćemo se sve bolje, no najvažnije su pobjede i momčad”, rekao je najbolji klupski asistent Koke u intervjuu za sportski dnevni list Marca, uoči utakmice s Realom.

Real Madrid je vodeća momčad prvenstva sa 54 boda, a Atletico se sa 50 bodova izjednačio s drugoplasiranom Barcelonom koja danas gostuje kod Athletic Bilbaoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.