Marca analizira: Vlada li u Barceloni ‘kaos’ i predvodi li Ivan Rakitić ‘pobunjenike’?

Foto: fah

Barcelona nije baš najbolje krenula u novu sezonu, razlog je to za nezadovoljstvo u svlačionici jedne od najvećih svjetskih momčadi. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić je po prvi puta kao pričuvni igrač počeo sezonu na klupi Barce, Lionel Messi je ozlijeđen, trener ne misli puno mijenjati, pa ni svoje pogreške. Hoće li napokon vratiti Rakitića u prvu momčad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realu bliska Marca piše o ogorčenju koje navodno vlada u svlačionici Barcelone. Kao razloge nezadovoljstva navodi se i nemogućnost čelnika kluba da na Camp Nou vrate razmaženu brazilsku zvijezdu, Neymara, iako je predsjednik kluba obećao glavnim igračima Barcelone obećao da će realizirati transfer.  U Barceloni, posebno nakon lošeg starta, vlada nezadovoljstvo kod jednog dijela igrača zbog osjećaja da su iskorišteni kao sredstvo zamjene za Neymara, navodno nezadovoljnike predvodi donedavno standardni igrač – Ivan Rakitić, koji je završio na klupi, a Barcelona ide iz lošeg u gore. Nezadovoljstvo ima i zbog lošeg ulaska u sezonu skupog francuskog pojačanja, Antoinea Griezmanna, koji se nije baš najbolje uklopio u momčad.

“U svlačionici Barcelone je loša atmosfera. Ključni igrači, koji su od predsjednika tražili, a on im obećao da će vratiti Neymara, sada se osjećaju prevareni kada su krajem prijelaznog roka shvatili da neće biti ništa od ponovnog ujedinjenja trija Messi – Suarez – Neymar. I dok se oni osjećaju prevarenima, svi igrači koje je Barcelona neuspješno i protiv njihove volje nudila PSG-u u zamjenu za Neymara  osjećaju se potrošeni, odbačeni, a nikako im ne odgovara ni što im je takvom degradacijom od strane njihovog kluba pala i tržišna vrijednost”, piše Marca te dodaje kako posebno ljutiti Rakitić kvari ionako lošu atmosferu.  Drugim riječima, Marca je sklona za sve, ili barem puno toga, spremna okriviti Rakitića.

Zapravo, najveći razlog nezadovoljstvu u Barcelonu sasvim sigurno leži u lošim rezultatima na startu, da su rezultati bolji i raspoloženje bi bilo manje tmurno, mučno, a atmosfera bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca o Rakitiću u svojoj analizi tako piše: 

”Rakitić je najistaknutiji od svih kojih se Barcelona htjela riješiti kako bi dovela Neymara i njegovo veliko nezadovoljstvo najviše pogoršava situaciju u svlačionici. Rakitić ne razumije kako je u samo nekoliko tjedana od nezamjenjivog postao odbačen. Ljutit je na trenera Valverdea koji ga je u sve tri prve utakmice sezone držao na klupi iako je sjajno odradio pripreme i dokazao se vrijednim ostanka u momčadi…”

Početak nove sezone još jednom je potvrdio koliko je zapravo Barcelona ovisna o Lionelu Messiju. Bez njega ostatak momčad teško hvata konce igre, a jednog dana Messi će objesiti kopačke o klin, kako će onda funkcionirati momčad prepuna skupih zvijezda koji ne funkcioniraju kao momčad već se ponašaju poput raštimanog orkestra?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo vlada i, kako smo već spomenuli, igrom dvojice francuskih skupo plaćenih igrača, kao što su Griezmann, za kojeg je Barcelona platila odštetu od 120 milijuna eura, ali i Dembele, koji ima problema s neprofesionalnim odnosom prema igri. ”Dembeleova neprofesionalnost iritira sve; trenere, suigrače i upravu”, piše Marca u svojoj analizi stanja u Barceloni. S obzirom na bliskost Marce Realu ovakva im je analiza doista teško pala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.