Marca otkrila ‘tajnu preporoda Reala’: I Modrić je u svemu odigrao važnu ulogu

Foto: fah

Realu sklona Marca, koju neki čak smatraju neslužbenim biltenom Kraljevskog kluba, objavila je detalje glede razloga novog preporoda Reala. Naime, Real je u sezonu krenuo kao i Barcelona, katastrofalno, no za razliku od Barce digli su se te su u posljednji trenutak izborili nokaut fazu Lige prvaka. Sada su na korak do samog vrha ljestvice španjolskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čemu je tajna? Zapravo, kako tvrdi Marca, u Zinedine Zidaneu, treneru koji je s Realom ostvario najveće uspjehe u povijesti kluba. Naime, rijetko koji trener neke momčadi, pa makar ta momčad bila i Real, odluči izaći ususret svojim igračima te poštuje njihove zahtjeve, kao što je to učinio Zidane. Marca je objavila detalje sastanka kada su se petorica igrača Reala stala na crtu Zinedine Zidaneu te su se otvoreno pobunila zbog njegovih odluka, bilo je to neposredno uoči utakmice protiv Seville 5. prosinca, kada Real još uvijek tresla ozbiljna kriza. Zidane je bio pod velikim pritiskom, čak mu se ozbiljno tražilo nasljednika, starosjedioci iz svlačionice su ga pozvali na razgovor. Među njima, naravno, i jedan Hrvat.

Sergio Ramos, Luka Modrić, Karim Benzema, Casemiro i Toni Kroos su na razgovoru Zidaneu jasno poručili što od njega traže, predložili su mu kompaktnu i čvrstu postavu sa što manje rotacija. Naime, njima se na pojedinim utakmicama nije svidio Zidaneov izbor igrača te su zatražili da u budućnosti pažljivije bira, ali i drugačije. Dakako, nekome se ovo može činiti kao miješanje igrača u posao trenera, što svakako nije dobro, međutim, upalilo je.

Nakon toga Real je zaigrao puno bolje, Zidane na teren izlazi uglavnom s istom momčadi, uz eventualno jednu ili dvije izmjene, dakako, prema potrebi. Nakon ovih promjena Real je uspio proći Ligu prvaka, i to kao prvi u skupini, dobili su u velikom gradskom derbiju vodeću momčad lige Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.