Marić: Otišao sam zbog prijetnji meni i mojoj obitelji

Foto: fah

– Ni u snu nisam mislio da ćemo doći do toga da u javnost iscure snimke iz VAR sobe, a posebno ne da će izaći dodatno montirane na vrlo zločest način, s tendencijom da naškode samim sucima, rekao je Bruno Marić u podcastu VAR soba Sportskih novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon “afere VAR” i curenja snimki iz VAR sobe, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić podnio je ostavku na tu dužnost. Bio je suočen i s prijetnjama zbog čega je podnio kaznenu prijavu.

> Bruno Marić podnio ostavku na mjesto šefa Sudačke komisije HNS-a!

– Otišao sam isključivo zbog prijetnji meni i mojoj obitelji. Ne mogu izaći u javnost sa sadržajem tih prijetnji jer njima se bavi policija i sigurno će biti kaznenih prijava. U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje. To je postao pretežak teret i vrlo opasan, rekao je Marić.

– Nisam tip koji se boji, ali sve to predugo traje i želio sam ostavkom skrenuti pozornost našem društvu i ljudima u sportu da se možda nešto promijeni kako se toj glasnoj manjini ne bi više dopuštalo da radi takve neprihvatljive radnje. Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer da bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam otišao zbog skandaloznih pogrešaka, jer ih nije bilo”

– Ako netko od mojih sudaca napravi skandalozne pogreške, jasno je da bih ja morao otići po zapovjednoj odgovornosti. I tada bih otišao tužan i kriv jer su to moji dečki napravili. Na sreću, nisam otišao zbog skandaloznih pogrešaka, budući da ih nije bilo, nego samo zbog prijetnji meni i mojoj obitelji. Ne mogu vjerovati da to nekažnjeno prolazi u zemlji koja je dio EU-a, te da se tako potiču oni koji iznose slike ili transparente na kojima je moja odsječena glava. To ne prihvaćam, to je skandal i zbog toga sam otišao. A ne zato što sam bilo što skrivio, rekao je Marić.

“Kustić je sucima omogućio samostalnost”

Marić je ostavku podnio predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću, koji mu je dao podršku i zahvalio.

– Nazvao sam ga i tražio da se nađemo. Rekao sam mu da je situacija jako osjetljiva, ne samo za mene, nego i za kompletan HNS, te da odlazim. Dao mi je punu podršku i zahvalnost za sve što sam napravio jer zna da sam radio pošteno i dobro. Nije bilo puno rasprave jer Kustić me dobro poznaje i zna kad su moje odluke nepromjenjive. Nikad u povijesti hrvatskog nogometa niti jedan čelnik sudaca nije imao podršku kakvu sam imao ja kod Kustića, niti je imao takvu samostalnost u odlukama. Nitko nam se nije petljao u kadrove i naše odluke, zato Kustić i zaslužuje sve pohvale. Samostalnost koju nam je omogućio bila je korak od sto milja, prenose Sportske novosti Marićeve riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.